Închide

Jandarmeria: 15.000 vizitatori estimați la Fechetău, până duminică

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 06, 2016 0 304

Dacă plănuiți să mergeți la celebrul târg de la Negreni în acest weekend, unde sunt estimați peste 15.000 de participanți, aflați că la fața locului vor fi detașați jandarmi și polițiști.

Târgul a început de fapt chiar în această dimineață iar jandarmii spun că se așteaptă ca până la sfârșitul săptămânii aici să ajungă 15.000 de persoane. „Jandarmeria, alături de celelalte structuri ale Ministerul Afacerilor Interne au luat măsuri suplimentare în vederea asigurării și menținerii ordinii publice, prin intensificarea acțiunilor de patrulare și acțiuni preventive, atât în proximitatea locului de desfășurarea a evenimentului, cât și în zonele de cazare și pe traseele care converg către locația evenimentului”, explică inspectoratul județean de jandarmi din Cluj. Aceștia le recomandă vizitatorilor să fie atenți la bunurile personale, în special genți și poșete, dar și la cele de valoare, și să evite conflictele cu persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Târgul de la Negreni e considerat cel mai vechi din Ardeal și unul dintre cele mai vechi din țară; începuturile sale se pierd în negura timpului dar e atestat de 200 de ani. Cea mai veche însemnare despre “târgul de la Fechetău” datează din 1815. Totuși, târgul funcționa dinainte de această dată, conform unor surse acesta datează de 400 de ani. Era vizitat în special de munteni, care coborau din Apuseni pentru a vinde lemn și cherestea și a-și cumpăra haine și căciuli de iarnă. Citește și:

Secretul celui mai vechi târg din Transilvania, vechi de 400 de ani și organizat în weekend la Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu