Închide

„Injecție” cu bani publici pentru regia primăriei. Din cinci milioane cerute trebuie să se mulțumească cu un milion lei

Administrație by Luminiţa Silea - dec. 02, 2014 0 361

Administrația locală a găsit 1 milion de lei pentru regia din subordine, cea a Domeniului Public care are o situație financiară nefericită, după ce a fost executată în „afacerea pationoarul” de către GPI Turism, acum câțiva ani. Propunerea de alocare va fi discutată de consilierii locali la ședința ordinară din 3 decembrie.

În luna iulie, RADP a cerut primăriei un sprijin financiar pentru a se pue pe picioare – 5,2 milioane de lei (3,2 milioane de lei datorii către terți și 2 milioane de lei pentru linia de credit). Regia mai  susținea că deși are o situație financiară grea, administrează un patrimoniu de peste 93 de milioane de lei (din care peste 68 de milioane de lei este patrimoniul public)

Ajutorul financiar de la forul local era cu atât mai necesar cu cât regia ar avea nevoie să fie competitivă pe piață, deci să practice prețuri mici. Conducerea motiva că situația financiară din 2013 (pierderi de peste 9 milioane de lei) și dobânzile mari la linia de credit la contractată la CEC pentru a face față anului în care a fost executată silit determină ca structura, deși are dotări cu ulitaje, să nu poată fi competitivă la licitații. Anul acesta au apărut noi cheltuieli neprevăzute. 

„Din păcate așa s-a stabilit că există doar un milion disponibil. S-a mai făcut o analiză la șase luni iar Consiliul de Administrație al regiei a revenit cu o cerere nouă în octombrie pentru o sumă mai mică, sprijin din bugetul local. Banii vor ajuta RADP să nu i se blocheze conturile, mai ales că și regia are de încasat bani pe lucrări, peste 2,2 milioane de lei. Se va descuca și cu plata la bancă a creditului. În ultima perioadă au au apărut tot felul de cheltuieli generate de procesele în instanță regia având de plătit undeva la 600.000 – 700.000 de lei pe procesele pierdute. Cu VSV, cu cei care au parcarea de lângă cimitirul central. Cu milionul de la CL, regia se va putea descuca pe termen foarte scurt”, spun sursele Actualdecluj. 

citește și:

Regia primăriei face apel la vistieria orașului. Vrea 5,2 milioane peșin ca să se salveze

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.