Închide

Iniţiativă de la Cluj: Piaţa Unirii non-stop. Vor să se instaleze cu cortul în centrul oraşului, ca să protesteze împotriva guvernului

ActualitateTop News by Kristina Reştea - iun. 21, 2018 1 590

A participat la demonstraţiile anti-comuniste din 1990, iar la începutul anului a iniţiat marşul de peste 400 de km Cluj-Bucureşti, parcurs, pe jos, de o mână de oameni care au vrut să ajungă altfel la un mare miting anunţat în Capitală. Acum are încă o iniţiativă: protestele zilnice nu sunt de ajuns, aşa că propune prezenţa non-stop în centrul oraşului, până la căderea guvernului. Ideea a fost anunţată aseară, după ce mii de clujeni au participat la protestul împotriva acțiunilor Parlamentului privind legile justiție.

Venit pe jos de la Apahida, unde locuieşte, la protestul de la Cluj-Napoca, Sorin Bobiş spunea aseară că a venit cu un scop precis: vrea să propună „instalarea” în piaţă. La finalul marşului – protestatarii au făcut ieri seară turul Mănăşturului – Sorin Bobiş a lansat ideea în piaţă.

„Credeţi că am putea organiza un miting non-stop până la căderea guvernului Dăncilă?”, i-a întrebat Bobiş pe cei încă prezenţi în Unirii, la final de protest.

Propunerea de miercuri seară:

 

După câteva discuţii şi inerente probleme logistice, miercuri seara s-a renunţat la plan. Doar pentru a fi reluat azi. Se pare că sunt deja şi voluntari. Alexandre Lacaille, francezul instalat în România care l-a însoţit pe Bobiş în Marşul Speranţei, e unul dintre cei care se alătură şi de data aceasta propunerii

„Aşa cum am anunţat, propun să rămânem nonstop în piaţă până la căderea guvernului. Aseară s-au oferit voluntari dar nu erau pregătiţi să rămână. În seara aceasta, după protest, vom instala corturile. Cine doreşte să ni se alăture, e bine venit. Veniţi deseară pregătiţi (cort, saltea, sac de dormit) pentru a rămâne peste noapte. Să auzim de bine!”, e îndemnul de azi al lui Bobiş, lansat pe reţeaua de socializare Facebook.

 

Vezi şi:

Pe jos, de la Cluj la Bucureşti: marş spre protestul din 20 ianuarie, iniţiat de unul dintre „golanii” demonstraţiilor anti-comuniste din 1990

 

Citeşte şi:

Drumul Bucureștiului. Un grup de la Cluj a pornit, pe jos, spre protestul din Capitală din 20 ianuarie. Mesajul: „Marșul Speranței. Toți pentru Justiție, cu fiecare pas”

 

 

 

Vezi cum a fost protestul de ieri seară:

Ziua şi protestul: clujenii sunt, din nou, în stradă. „#Rezist” s-a transformat în „#Ajunge”

 

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare