Închide

Înghesuială la turul ghidat despre istoria neștiută a Clujului

Actualitate by Mihai Prodan - mai 21, 2016 0 1020

Grup mare de clujeni azi la primul tur ghidat din cadrul Zilelor Clujului, unde un profesor de istorie le spune clujenilor detalii despre oraș pe care nu le aflați nicăieri altundeva – decât eventual prin această știre.

Grupul de clujeni, aproximativ 30, a putut afla astăzi detalii din istoria Clujului, cum ar fi clădirea primei monetării a orașului, clădirile din piața Unirii folosite de companiile de teatru ambulant ori clădirea unde a stat faimosul matematician Janos Bolyai și de ce complexul Sora poartă acest nume. Poate nu știați – decât dacă ați fost în acest tur – care e locul primei berării a orașului, dar vă dăm un indiciu, e la marginea pieței Muzeului.

Tururile ghidate din cadrul Zilelor Clujului sunt organizate de asociația Vechiul Cluj și susținute de profesorul de istorie Valentin Bogoslavievici, autor al mai multor volume despre istoria Clujului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.