Închide

VIDEO Cea mai populară fotografie despre Cluj pe Internet a fost văzută de 75.000 de oameni și nu e atât de veche pe cât ai crede

ActualitateIstorieTop News by Mihai Prodan - mai 21, 2016 0 969

Fotografiile ce înfățișează Clujul vechi, în special cele din secolul XIX ori de la începutul secolului XX, sunt populare pe Internet – mii de vizualizări, sute de share-uri și așa mai departe. Dar cea mai populară fotografie nu e din această vreme, ci e relativ recentă, și a fost văzută de nu mai puțin de 75.000 de oameni.

E o fotografie ce ilustrează bulevardul Eroilor și e din perioada comunistă, o vedeți mai jos. Schimbările de atunci până acum ale acestei zone sunt evidente și spectaculoase.

eroilor vechiul cluj printscreen

Dar nu e ca și cum clujenii n-ar fi prins această perioadă, căci e recentă – de altfel, modificarea Eroilor și transformarea aceasteia în semipietonală e mai recentă de zece ani. De ce, atunci, această fotografie e de departe cea mai populară? Sebi Moga, dministratorul paginii de Facebook Vechiul Cluj, unde e publicată această fotografie, explică: „pentru această perioadă a comunismului apar și nostalgii”.

El spune că fotografia a fost văzută de cel puțin 90.000 de persoane până acum, în mai puțin de opt luni. Această informație nu e vizibilă decât pentru administratorii paginii, dar restul – numărul de like-uri și share-uri – sunt publice: sunt peste 1.700 și respectiv 300 de share-uri, plus peste 150 de comentarii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare