Închide

ING Hubs se extinde cu un birou la Cluj și caută specialiști IT în a doua cea mai mare piață a țării

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 21, 2022 0 786

ING Hubs (fostul ING Tech), parte a Grupului ING, și-a extins activitatea în România prin deschiderea unui nou birou la Cluj, care funcționează ca un centru al regiunii Nord-Vest. Pentru a marca intrarea pe piața din Cluj, ING Hubs a organizat la sfârșitul lunii iunie, la Zazen, evenimentul ING Hubs & Cluj: Our First Night Out, prilej de întâlnire cu comunitatea IT. A fost o seară relaxată, cu stand-up comedy, muzică bună și discuții informale între cei aproximativ 200 de participanți.

Ce fac hub-urile ING?

ING Hubs oferă 150 de servicii – în dezvoltare software, managementul datelor, risc și conformitate nefinanciară, audit și operațiuni de retail – către 24 de unități ING, dar activitatea companiei are impact asupra tuturor celor 40 de țări în care este prezent Grupul ING.

ING Hubs România cuprinde patru capabilități/ hub-uri principale: Tech, NFR & Compliance, Audit și respectiv Retail Ops. Domeniul Tech reprezintă capabilitatea principală a ING Hubs România și punctul major de interes în prezent și pentru viitor, după cum explică reprezentanții companiei. Aici lucrează peste 1.100 din cei 1.400 de angajați ING Hubs România, iar planurile de creștere sunt pe măsură.

Cluj: proiecte în dezvoltare și joburi disponibile

Extinderea companiei cu un nou birou în Cluj (deja funcțional) urmăreşte atât planul de dezvoltare a companiei pe termen lung, cât şi nevoia de adaptare la modul de lucru hibrid pentru angajaţii din toată ţara. Astfel, biroul local de aici funcţionează ca un centru al regiunii Nord-Vest, un punct de conexiune cu comunitatea IT din această zonă a ţării.

„Clujul este a doua cea mai mare piață de IT din țară. În ciuda distanței dintre Cluj și București, vorbim mai degrabă de asemănări între cele două zone: oameni tineri, entuziasm, competitivitate și competiție acerbă pentru talent”, spune despre piața locală Virgil Năstase, IT Area Lead ING Hubs România.

La Cluj, compania caută specialiști în principal pentru hub-ul Tech, în trei arii diferite. Prima dintre ele este Business Banking – dezvoltarea unei platforme globale de online banking pentru clienții firme mici si mijlocii (SME), pentru care este nevoie de Java, front-end developers și product owners. A doua arie este Data Management – dezvoltarea serviciilor de colectare, analiză, prelucrare și prezentare a datelor din sisteme agregate, unde sunt căutați ETL engineers. Cu echipe de Java developers și DevOps engineers de la Cluj vor să dezvolte și Touchpoint – o platformă scalabilă și modulară ce oferă elementele fundamentale necesare dezvoltării oricărei aplicații.

„Nu țintim numere, ci talent – ne dorim să nu ratăm niciun om valoros care este interesat să lucreze împreună cu noi; este modelul pe care l-am aplicat cu succes în București. Ne bazăm pe faptul că oamenii buni atrag oameni buni și suntem pregătiți să construim cu răbdare o organizație faină”, spun reprezentanții ING Hubs România.

ING Hubs în cifre: peste 1.400 de angajați în România

ING Hubs s-a dezvoltat susținut în ultimii ani – cifra de afaceri a crescut de la 18 milioane de euro în 2016 la 86,7 milioane de euro în 2021 (ING Tech), iar pentru 2022 compania estimează o evoluție de 20-30%.

În prezent, compania are 1.400 de angajați, iar până la finalul anului își propune să depășească 1.500 de persoane la birourile din București și Cluj. De altfel, recrutările au continuat și în perioada pandemiei, 450 de oameni intrând în echipă din martie 2020 până la începutul lui 2022, când sistemul de lucru a fost în întregime remote. Compania păstrează modelul de lucru hibrid și în continuare – este vorba despre un model co-creat împreună cu echipele locale, atât la București, cât și la Cluj-Napoca.

În ceea ce privește politica de resurse umane a companiei, este de menționat că 71% dintre managerii ING Hubs România – inclusiv liderii de zonă și de capitol – și-au asumat rolurile în urma unui proces de promovare intern, iar aproximativ 30% dintre angajații seniori s-au alăturat companiei prin recomandări.

CSR: PepinTEEN, responsabilitate pentru comunitatea locală și program de mediu

ING Hubs România este implicată într-o serie de proiecte de responsabilitate socială.

În 2018 a lansat PepinTEEN, un proiect educațional care ajută adolescenții din grupurile vulnerabile să fie mai pregătiți pentru piața muncii schimbată de tehnologie. Pe parcursul unui an școlar, adolescenții participă la workshopuri de soft și IT skills pregătite de trainerii Școlii de Valori și voluntarii ING Hubs România. Până în prezent, peste 500 de tineri au beneficiat de acest program, iar din 2022 metodologia PepinTEEN se folosește în patru huburi educaționale (București, Cluj-Napoca, Iași și Brașov) coordonate de studenți pregătiți să devină „edu-prenori” (antreprenori în domeniul educațional)

De asemenea, anul trecut a lansat, în parteneriat cu Asociația Carusel, Centrul comunitar Grivița din București, care urmărește să susțină comunitatea vulnerabilă din vecinătatea sediului ING Hubs și care are peste 400 de benficiari lunar.

Filosofia de responsabilitate a ING Hubs se manifestă și prin programul propriu de mediu, care contribuie la grija față de resursele naturale și reducerea amprentei de carbon.

Mai multe informații despre ING Hubs România, proiectele dezvoltate de companie și oportunitățile de carieră se găsesc pe site-ul oficial – aici și aici , paginile de LinkedIn și Facebook.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare