Închide

Incidența infecțiilor cu coronavirus continuă să crească la Cluj, 3,72 azi față de 3,68 ieri

SănătateTop News by Actual de Cluj - ian. 13, 2021 0 250

Incidența infecțiilor cu coronavirus continuă să crească la Cluj, la 3,72 cazuri la mie față de 3,68 ieri; sute de cazuri noi au fost depistate doar în ultimele 24 de ore, în județul din țară care a devenit, de luni bune, epicentrul infecției cu Covid 19 din țară, exceptând Capitala.
În Cluj au fost depistate doar de ieri până azi un număr de 268 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, ceea ce ridică numărul total al infecțiilor depistate de la debutul pandemiei până în prezent la pest 32.500, cele mai multe într-un județ din țară exceptând Capitala. De altfel și numărul cazurilor depistate la Cluj în ultimele 24 de ore este cel mai mare dintr-un județ din țară, depășit doar de București și de județul Timiș. Una dintre explicațiile pentru faptul că zilnic la Cluj sunt depistate printre cele mai multe cazuri de infecție, de luni bune, este și faptul că aici sunt procesate zilnic în medie 1.500 de teste de depistare a infecției. În ultimele 24 de ore, de exemplu, la Cluj au fost procesate aproape 1.700 de teste, dintre care 1.200 au fost prelevate de la persoane din grupe de risc, care manifestă simptome.

În Cluj coronavirusul a făcut până acum 371 de victime, dintre care trei persoane au decedat doar în ultimele 24 de ore.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu