Închide

O casă de sondaje din Cluj întreabă românii ce cred despre 2021, 2 din 3 cred că România nu va atinge ținta de vaccinare împotriva Covid

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - ian. 13, 2021 0 147

O casă de sondaje din Cluj întreabă un eșantion reprezentativ de sute de persoane ce cred că va aduce anul 2021 în termeni de luptă împotriva coronavirusului, iar două treimi dintre respondenți se îndoiesc că măsurile luate în campania de vaccinare vor fi suficiente.

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) face sondaj în care întreabă românii ce cred despre acest an, 2021. Concluzia generală e una pesimistă. ”Românii au început anul 2021 cu o stare de pesimism cu privire la situația generală din România. În acest an, pe fondul pandemiei de Covid-19, indicatorul de percepție legat de direcția în care merge țara nu este influențat în mod pozitiv de climatul generat, în mod obișnuit, de sărbătorile de iarnă”, arată casa de sondaje. ”Românii au speranțe mari pentru un viitor mai bun – atât în plan personal, dar și cu privire la România, în același timp însă, au temeri legate de evoluția Covid-19 în țara noastră, de reușita campaniei naționale de vaccinare, dar și privind aspecte care țin de prosperitatea țării”.

Principalele concluzii ale studiului arată că 7 din 10 români cred că direcția în care merge România este una greșită, dar și că aproape trei sferturi sunt optimiști că 2021 va fi mai bun. Jumătate dintre români apreciază că în 2021 este ”probabil” ca viața din România să revină la normal după efectele pandemiei de Covid-19. Totodată, două treimi dintre români sunt pesimiști cu privire la recuperarea completă a economiei României după efectele pandemiei iar jumătate se așteaptă ca în acest an România să fie lovită de un al treilea val de infecții, mai periculos decât cele precedente. În plus două treimi cred că România nu va reuși să atingă ținta de vaccinare pe care și-a propus-o.

Eșantionul a fost unul reprezentativ și a numărat peste o mie de persoane chestionate prin telefon în 7 și 8 ianuarie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu