Închide

Un tânăr de 26 de ani din ”Hackerville” a vândut un tractor inexistent pe un site, o femeie din Cluj l-a plătit cu mii de euro

ActualitateTop News by Actual de Cluj - ian. 13, 2021 0 251

Un tânăr de 26 de ani din ”Hackerville”, orașul Râmnicu Vâlcea, cunoscut la nivel mondial pentru țepele cu care sunt înșelați o mulțime de oameni, a fost prins la Cluj pentru același tip de faptă.

E vorba de un tânăr de 26 de ani bănuit de înșelăciune și reținut pentru 24 de ore de polițiștii din Dej. ”În fapt, în luna august a anului 2020, acesta ar fi indus în eroare o femeie din municipiul Dej, căreia i-ar fi oferit spre vânzare, prin intermediul unei platforme online, un utilaj agricol – industrial, fără a deține însă un astfel de bun”, au arătat anchetatorii. Este vorba de un tractor, plătit în două tranșe, arată anchetatorii pentru actualdecluj.ro.

Urmare a faptei, s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 4.500 de euro după ce femeia, de bună credință, a achitat bunul inexistent. Femeia păgubită a depus plângere la Poliție, în august. ”În baza activităților informativ-operative desfășurate de polițiștii dejeni, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Râmnicu-Vâlcea, acesta a fost identificat și depistat, fiind ulterior reținut”.

Ieri tânărul a fost prezentat magistraților de la Judecătoria Dej, care l-au arestat pentru 30 de zile. actualdecluj.ro a solicitat motivarea arestării preventive a acestuia, și vom reveni cu informații.

Un amplu articol din cunoscuta revistă Wired arăta recent – sau nu chiar recent, căci în acest an împlinește zece ani, iar acest tip de operații nu s-a stopat, dimpotrivă –  cum și-a obținut micul oraș Râmnicu Vâlcea porecla de ”Hackerville”, unde o mulțime de tineri au învățat să escrocheze creduli din toată lumea, cu mii sau chiar milioane de euro, folosindu-se de site-urile cu anunțuri din lume, în special cele mai cunoscute, ca eBay sau Craigslist – iar mai nou și Olx, cum a fost cazul acum.  Mai jos un material video realizat de Norton, cunoscutul producător de antiviruși:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu