Închide

Incidența infecției cu coronavirus, în creștere continuă în Cluj-Napoca, se apropie de pragul de 12 cazuri la mie

SănătateTop News by Actual de Cluj - ian. 17, 2022 0 494

Incidența infecției cu coronavirus, în creștere continuă în Cluj-Napoca, se apropie de pragul de 12 cazuri la mia de locuitori, considerabil peste media județeană care e la rândul său printre cele mai ridicate din țară. Numărul cazurilor active de infecție se apropie de patru mii, azi.
Datele Direcției de Sănătate Publică din Cluj arată că incidența infecției cu coronavirus e azi în Cluj-Napoca de 11,77 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă aproape patru mii de cazuri active de infecție, respectiv depistate în ultimele două săptămâni – mai exact, 3,962.
Spre comparație la nivel județean incidența e azi de 8,37 la mie, considerabil sub rata înregistrată la nivel de municipiu și în continuare cea mai ridicată dintr-un județ din țară. În județ sunt șase mii de cazuri active, ceea ce înseamnă că două treimi din totalul cazurilor active sunt înregistrate în Cluj-Napoca.

Doar vineri incidența din Cluj era de 8,34 cazuri la mie, a crescut cu patru procente doar peste weekend. Vineri erau active 2.800 de cazuri de infecție în oraș, iar azi numărul ajunge la aproape patru mii. În în 6 ianuarie, numărul cazurilor active din oraș era de 627 cazuri, iar rata de infectare – de 1,86 cazuri la mie. Numărul a crescut de opt ori în doar câteva zile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare