Închide

Începe examenul de titularizare la Cluj, sunt scoase la concurs 1.300 de posturi, doar 70 sunt pe perioadă nedeterminată

Educaţie by Mihai Prodan - iul. 20, 2021 0 208

Începe examenul de titularizare în învățământ, mâine e programată proba scrisă, la Cluj sunt scoase la concurs peste 1.300 de posturi – dar covârșitoarea majoritate sunt angajări pe perioadă determinată.

Mâine e programată proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice sau catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar – altfel spus, examenul de titularizare. La Cluj sunt scoase la concurs un număr de 1.302 posturi, dintre care 73 sunt pentru angajare în învățământ pe durată nederminată.

Cei mai mulți candidați sunt înscriși pentru posturile de educatori în limba română, peste patru sute de candidați – plus peste 250 de candidați pentru posturi de învățători. Înghesuială e și la psihopedagogie specială – 167 candidați, educație fizică și sport – 165 de candidați, limba și literatura română – 106 candidați și respectiv limba și literatura engleză – 103 candidați.

În total e vorba de 56 de discipline pentru care sunt organizate concursuri, în șapte centre de concurs.  Rezultatele pentru proba scrisă vor fi afișate în 27 iulie iar cele finale, după contestații, ar urma să fie afișate în 3 august.
Pentru angajarea pe durată nedeterminată, adică titularizare, candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe durată determinată, adică posturi de suplinitori, cel puțin nota 5.

Amintim, anul trecut Clujul a obținut cea mai bună performanță din țară la acest examen. În 2020 la examen s-au prezentat 1.398 din totalul de 1.569 candidați înscriși.

Citește și:

Titularizare după contestații: Clujul are cea mai bună medie din țară

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare