Închide

Titularizare după contestații: Clujul are cea mai bună medie din țară

EducaţieTop News by Actual de Cluj - aug. 11, 2020 0 211

Clujul rămâne unul dintre județele cu cele mai bune rezultate la examenul de titularizare din țară, după contestații, conform rezultatelor publicate azi de ministerul de resort. Media județeană a crescut cu două procente după contestații.

Rata de promovare națională a crescut la 60,76%, cu 2,12% față de cea inițială. În total în țară au fost depuse aproape 4.200 de contestații iar în cazul a 2.600 dintre acestea notele inițiale au fost mărite.

Reamintim că în centrele de evaluare au fost notate peste 24.700 de lucrări după ce 2.145 candidați s-au retras din motive personale sau medicale, 32 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentative de fraudă, iar lucrările a 93 de candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, adică titularizare, candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Clujul a avut cele mai multe note de 10 din țară cu excepția Bucureștiului și Iașului, 35 și respectiv 25. Exceptând aceste cele mai bune note, distribuția notelor între 7 – minimul pentru a fi acceptat la titularizare – și nota 9.99, Clujul a avut după contestații o medie de absolvire de 70,9%, cea mai mare din țară. Înainte de contestații procentul de candidați care au obținut cel puțin nota 7 a fost în Cluj de 69,66%.

La Cluj examenul a fost susținut în șapte centre de examen, unde s-au prezentat aproape 1.400 de candidați, mai exact 1.398 din totalul de 1.569 candidați înscriși. Un număr de 40 dintre candidaţi (2,86 %) s-au retras din motive personale sau medicale. Lucrările a șapte candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu