Închide

Încep cursurile la „Bogdan Vodă”. Mohammad Jaradat neagă că s-ar închide această universitate

ActualitateEducaţie by Cosmina Fernoaga - sept. 30, 2017 0 2586

Proprietarul și rectorul Universității „Bogdan Vodă” din Cluj, Mohammad Jaradat, neagă că această instituție privată de învățământ și-ar închide porțile. „Dumunică, de la ora 10.00, se deschid oficial cursurile anului universitar 2017/2018. Univeristatea Bogdan Vodă merge înainte. Faptul că anul acesta nu am organizat sesiune de admitere are la bază cu totul alte rațiuni, nicidecum nu se pune problema să se închidă universitatea. Sigur că eu nu am cum să stopez bârfele, dar informațiile nu sunt adevărate”, a comentat pentru Actual de Cluj, Mohammad Jaradat. El a adăugat că toate disciplinele din cadrul Universității „Bogdan Vodă” , pentru anul universitar 2017/2018, au fost validate prin decizia Guvernului României încă din 4 aprilie, anul acesta, conform anexei de mai jos:

Jaradat nu a dorit însă să detalieze motivul pentru care în acest nu s-a mai organizat sesiune de admitere,  mulțumindu-se să afirme că acest lucru nu înseamnă nicidecum că Universitatea își trăiește ultimii ani de viață, așa cum se speculează. El a recunoscut că sediul universiății din strada Grigore Alexandrescu (cartierul Mănăștur) a fost vândut unei alte insituții de învățământ (Liceului Teoretic Creștin Pro Deo), dar a spus că acest lucru nu înseamnă decât că cele două entități vor colabora în continuare, cum s-a întâmplat și până în prezent. „Cursurile Universității se vor desfășura în continuare în aceeași clădire, faptul că am vândut nu înseamnă că nu mai ținem cursuri acolo”, a spsu Jaradat

În presa locală au apărut o serie de informații din interiorul Universității, privind decizia conducerii de a închide Univeristatea „Bogdan Vodă” după ce actualii studenți își vor finaliza anii de studii. „S-a avut în vedere această posibilitate încă de anul trecut, dar noi am fost anunțați abia în această vară. A fost un anunț scurt și sec. Studenții pe care încă îi avem își vor termina studiile, apoi Universitatea va dispărea. Nu ni s-a spus un motiv concret, dar e clar că scandalul licențelor și condamnarea unor colegi, chiar dacă cu suspendare, au afectat imaginea instituției. Au fost mai multe momente în care au apărut tensiuni în interior, lucruri care nu au apărut în presă însă, decizia Tribunalului Cluj de la începutul acestui an și condamnarea unor profesori ai Universității, în dosarul diplomelor de licenţă contrafăcute, a fost picătura care a umplut paharul. Acum va fi foarte greu și pentru noi și pentru studenți să mai putem profesa la un nivel de calitate, pentru că atmosfera este foarte proastă” – a relatat sub protecția anonimatului un profesor din cadrul acestei instituții, pentru Transilvania Reporter.

Universitatea ”Bogdan Vodă” a fost înființată în 2002 de Mohammad Jaradat, cel care, de altfel, contribuise și la înființarea Universității româno-areabe din Baia Mare (în asociere cu Khaled Matar). Universitatea ”Bogdan Vodă” și-a construit un renume foarte prost în mediul universitar, chiar dacă de-a lungul timpului mai mulți profesori importanți au colaborat cu această entitate privată de învățământ. În ultimii ani, s-a speculat tot mai mult că „Bogdan Vodă” fabrică diplome contra cost. În 2015, zece profesori, masteranzi și studenți din cadrul acestei Universități, au fost trimiși în judecată pentru că făceau parte dintr-o rețea care vindea lucrări de licență și dizertație. Toate persoanele implicate au fost condamnate la închisoare cu suspendare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.