Închide

Prima companie aeriană care-l contrazice pe directorul aeroportului clujean

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 30, 2017 0 2953

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, i-a amenințat pe liderii Consiliului Județean că în cazul în care va fi scos de la conducerea acestui obiectiv important, nicio companie aeriană nu va mai opera la Cluj. În ultimele zile a transmis aceste amenințări și în spațiul public, precizând că îi va informa despre această situație pe parteneri importanți precum Wizz Air sau Lufthansa, și chiar Romatsa (care validează și asigură navigarea aeriană în toată țara). ”În cazul în care rămâne în vigoare această Hotărâre este posibil ca din data de 17 octombrie, ora 00:00 să nu mai zboare niciun avion la Cluj. Nu ne dorim asta, ci ne dorim ca activităţile să se desfăşoare în siguranţă” – a spus Ciceo la un post local de radio.

Wizz Air este prima companie aeriană care afirmă răspicat că vrea să se dezvolte în continuare la Cluj, indiferent de deciziile Consiliului Județean în privința managementului Aeroportului:  ”Fără să comentăm orice decizie în ceea ce priveşte managementul aeroportului, Wizz Air va rămâne în permanenţă dedicat pasagerilor şi va continua să creeze şi mai multe beneficii regiunii, având în același timp o colaborare strânsă și fructuoasă cu toți partenerii săi din Cluj”  – au transmis reprezentanții companiei maghiare pentru Actual de Cluj.

În informarea transmisă sunt relevate planurile ambițioase de investiție care au condus Wizz Air în topul celor mai utilizate companii aeriene la Cluj: ”Timp de nouă ani, Wizz Air a fost un partener de încredere al Aeroportului Internaţional Avram Iancu şi al oraşului Cluj-Napoca şi şi-a extins constant operaţiunile locale. Cu o investiţie totală de mai mult de 590 de milioane de dolari în baza locală, cu şase aeronave alocate şi cu o echipă formată din mai mult de 200 de membri suntem nerăbdători să ne continuăm operaţiunile la Cluj, să susținem turismul local şi sectoarele de business şi econonomie ale zonei cu ajutorul reţelei noastre extinse de 32 de conexiuni (…)” – arată reprezentanții Wizz Air.

Nu renunță la decizia de punere în aplicare a Ordonanței 109/2011

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a transmis un comunicat de presă informând că în cazul în care actualul director al Aeroportului va mai continua să facă declarații iresponsabile în spațiul public, va declanșa procedura de destituire a acestuia din funcție.  ”Afirmațiile iresponsabile pe care domnul Ciceo le face în spațiul public sunt cu scopul de a crea presiune asupra Consiliului Județean și pentru a stârni panică în rândul populației. Ceea ce face acest om este nepermis, se situează în afara legii. Dacă nu încetează aceste declarații care crează panică în rândul populației, voi demara în regim de urgență procedura de destituire”, a transmis Tișe.  El a mai precizat că administrația județeană este proprietarul Aeroprotului și că din această calitate are sarcina de a aplica legea, în speță prevederile Ordonanței 109/2011, care-l trimit atât pe David Ciceo, cât și pe ceilalți directori de companii/regii la concursuri. Până la momentul organizării concursurilor pentru posturile de directori, decizia privind numirea unor șefi interimari aparține noilor Consilii de Administrație, care-și intră în atribuții începând cu data de 17 octombrie, 2017.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare