Închide

Premierul Ungariei este la Cluj

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 30, 2017 0 738

Lideri importanți ai UDMR s-au adunat astăzi la Cluj Napoca, la ceremonia de comemorare a 500 de ani de la reforma protestantă.  Premierul Ungariei, Viktor Orban (foto sus), se numără printre oaspeții prezenți la slujba care se desfășoară în acest moment în cadrul Bisericii Reformate de pe strada Mihail Kogălniceanu. Sunt peste 600 de preoți protestanți la această slujbă.

Ceremonia de comemorare a 500 de ani de la reforma protestantă este organizată de Eparhia Reformată din Ardeal. Premierul Ungar și-a anunțat în urmă cu mai mult timp participarea la acest eveniment și nu i-a dezamăgit pe liderii bisericii. El va rămâne la Cluj inclusiv mâine. Potrivit informațiilor Actual de Cluj ar urma să participe și la slujba de sfințire a unei biserici reformate din comuna Florești. Pentru construcția acestei biserici, autoritățile de la Budapesta au asigurat o cofinanțare de 160 de milioane de forinți. Luni, premierul maghiar își continuă vizita la Oradea, urmând să participe la deschiderea cursurilor învăţământului superior din cadrul Universităţii Partium, instituţie finanţată de autoritățile de la Budapesta.

Premierul  Ungariei, Viktor Orban, liderul partidului ultraconservator FIDESZ, nu are programată nicio întâlnire cu vreun membru al Guvernului sau cu vreun lider politic local, cu execepția reprezentanților UDMR. Trebuie reamintit că tensiunile dintre România și Ungaria au crescut foarte mult la începutul lunii septembrie, când liderii politici de la Budapesta au anunțat că Guvernul Ungariei și-ar fi retras sprijinul privind aderarea țării noastre la OECD (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică).

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare