Închide

Incendiu pe Tăietura Turcului, a ars o anexă a muzeului etnografic

ActualitateTop News by Actual de Cluj - feb. 26, 2019 0 584

Incendiu de proporții în această seară pe strada Tăietura Turcului din Cluj-Napoca, unde o anexă a Muzeului Etnografic, folosită ca centru de informare pentru turiști, a fost mistuită de flăcări.

„Incendiul a distrus în totalitate o anexă a Muzeului Satului, cu destinația centru de informare, unde se desfășurau temporar activități cu copii de către un club privat, conexe cu activitatea muzeului”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Andrei Biriș. Flăcările nu s-au extins și la alte clădiri. La fața locului au intervenit pompierii cu două autospeciale de stins incendii și o platformă de intervenții la înălțime.

UPDATE 27.02

Stingerea incendiului de aseară de la Muzeul Etnografic a necesitat o desfășurare considerabilă de forțe, 15 pompieri de la detașamentele 1 și 2 cu două autospeciale, care au luptat nu mai puțin de trei ore cu flăcările.  „Cercetările preliminare, privind cauza probabilă a incendiului, s-au desfășurat în cursul dimineții și au dus la concluzia că a la baza producerii incendiului a fost, cel mai probabil, un conductor electric neizolat corespunzător față de materiale combustibile”, a  explicat Biriș, adăugând că primul apel de anunțare a evenimentului a fost inițiat de un bărbat, ce trecea pe lângă muzeu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu