Închide

Încă un șantier în centrul Clujului

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 02, 2020 0 1462

Lucrările de modernizare a pieței Lucian Blaga, primul tronson din Republicii, dar și a străzilor Napoca, Petru Maior și Emil Isac urmează să fie realizate tot de firma Diferit, cea care mai gestionează un șantier în centrul Clujului. Primăria a atribuit chiat la finalul lui 2019, cu o zi înainte de a expira valibilitatea ofertelor, contractul de proiectare și execuție pentru transformarea respectivei zone pentru peste 20,5 milioane lei. Conceptul aparține Planwerk.

La licitația de proiectare și execuție pentru lucrările de îmbunătățire a spațiului pietonal  și crearea de piste de biciclete în zona Piața Lucian Blaga, primul tronson din Republicii, Napoca, Petru Maior, Emil Isac, s-au depus patru oferte. Contractul fusese  estimat la peste 21,5 milioane lei. Ofertanți au fost și asocierea ARL (Strabag) cu Planwerk, cei care s-au ocupat și de lucrările de modernizare din Piața Unirii pentru Primărie. De altfel, cei de la Planwerk s-au ocupat și de documentația de urbanism pentru proiectul de modernizare a zonei Pieței Lucian Blaga. Pentru contract au mai depus oferte asocierile Flash Lighting cu Struct Quality și Ro-Verde,  Diferit cu Starcom Exim și Consorizio Stabile cu Diluca Project.

În 30 decembrie 2019, contractul a fost atribuit către Diferit-Starcom Exim la un preț de peste 20,5 milioane lei.

După perioada de contestații, urmează ca Primăria să încheie contractul și să dea ordinul de începere a părții de proiectare, urmând ca cel mai probabil în a doua jumătate a anului să înceapă și șantierul de modernizare a zonei Blaga-Napoca, Emil Isac, Petru Maior și o bucățică din strada Republicii.

Cum va arata zona:

FOTO / VIDEO Proiect în Clujul maşinilor: mai mult spaţiu pentru pietoni şi biciclişti în Piaţa Lucian Blaga

sursa foto: simulări Planwerk

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.