Închide

Încă un pas pe hârtie pentru construirea viitorului spital regional de urgență din Cluj, Guvernul a aprobat contractul de finanțare

Administrație by Actual de Cluj - ian. 27, 2022 0 100

Încă un pas pe hârtie pentru construirea viitorului spital regional de urgență din Cluj, de care se discută de mai bine de zece ani – azi Guvernul a aprobat contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții pentru acest obiectiv.

Contractul are o valoare de 305 milioane de euro iar banii ar urma să fie folosiți pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj. Spitalul ar urma să aibă șapte niveluri – subsol, parter și cinci etaje, va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde, precum și un act medical de calitate superioară. Acesta va beneficia de un heliport și va avea aproape 1.400 de locuri de parcare. Estimarea este că investiția, în valoare de circa 500 milioane euro, va fi realizată într-o perioadă de maxim șapte ani iar implementarea acesteia va fi asigurată prin Ministerul Sănătății.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu