Închide

Încă un pas înainte dar tot pe hârtie pentru spitalul regional din Cluj, contract de 13 milioane de euro cu BEI

SănătateTop News by Actual de Cluj - iul. 09, 2019 0 102

Încă un pas înainte, dar tot pe hârtie, pentru mirajul Spitalului Regional de Urgență din Cluj – de data aceasta Ministerul Sănătății anunță că a semnat un acord de colaborare cu Banca Europeană de Investiţii pentru asigurarea asistenţei tehnice.

În baza acestui contract BEI ar urma să acorde sprijin pentru implementarea proiectelor de care beneficiază Ministerul Sănătăţii în cadrul Fondului European Structural de Investiţii, în care e inclusă și construcția celor trei spitale regionale. „Astăzi facem un alt pas important pentru construirea celor trei spitale regionale din Iaşi, Cluj Napoca şi Craiova. În cadrul acestui Acord de servicii de asistenţă tehnică, vom beneficia de sfaturile experţilor BEI în faza de proiectare, supraveghere şi construcţie a celor trei spitale”, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

BEI ar urma să ofere servicii de asistență în calitate de consultant independent dar, precizează banca, nu va înlocui, transfera sau îndeplini treaba omologilor relevanți din cadrul Ministerului Sănătății.

Acordul costă aproape 13 milioane de euro și durează până în 2023.

Pentru Spitalul Regional Cluj Napoca a fost realizat studiul de fezabilitate, a fost obţinut Acordul de Mediu şi sunt finalizaţi indicatorii tehnico-economici care vor fi aprobaţi la sfârşitul lunii august în Guvern, urmând ca în luna octombrie să fie depusă cererea de finanţare şi pentru acest spital la Comisia Europeană, arată ministerul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu