Închide

Încă o zi în care se poate dona sânge contra unui bilet la Untold Festival

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 20, 2015 0 432

Peste 150 de persoane au donat sânge la Centrul de Transfuzii din Cluj în cadrul campaniei „Pay with blood” lansată de organizatorii Festivalului Untold. Donatorii au primit un bilet de o zi la festivalul care va avea loc între 30 iulie și 2 august în Cluj-Napoca. Cei care vor dona și mâine sânge vor avea parte de aceeași ofertă. Campania continuă în toate centrele regionale și județene de transfuzii din țară iar până în 24 aprilie iar cei care donează primesc reduceri ale abonamentului.

Doar 1,7% dintre români donează sânge într-un an, România fiind, astfel, printre ultimele trei țări din Europa după numărul de donatori, potrivit datelor Institutului Național de Transfuzie Sanguină. În 2014, au fost donate aproximativ 429.000 de unități de sânge la nivel național, din care aproape 49.000 în București, în contextul în care aproximativ un milion de bucureșteni ar putea fi donatori de sânge în decursul unui an, conform Institutului Național de Transfuzii Sanguină.

Având în vedere statisticile, organizatorii Untold Festival au lansat campania Pay With Blood de încurajare a donării de sânge. „Am reușit să tragem un semnal de alarmă important și, pe lângă mobilizarea națională a donatorilor de sânge, campania se bucură de ecouri numeroase în prestigioase publicații internaționale precum The Guardian sau BBC News. Toți cei care au donat sau vor dona între 17 și 19 iulie la caravana mobilă de transfuzie din Parcul Herăstrău București, sau între 20-21 iulie la Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca, primesc pe loc bilete la UNTOLD Festival. Mai mult, donatorii care merg în centrele regionale și județene de transfuzii din toată țara și completează formularul de donator de pe www.untoldfestival.com primesc reducere la abonamentele festivalului”, au anunțat organizatorii Festivalul Untold.

Aceștia au adăugat că astăzi au donat sânge la Centrul de Transfuzii din Cluj peste 150 de pesoane care au primit bilete de o zi la festival. “Pay with blood este o inițiativă inedită și curajoasă, care atrage atenția asupra nevoii reale de sânge în România. Am vrut să să contribuim activ la creșterea numărului de donatori și, în același timp, să oferim fanilor o metodă unică de a-și plăti biletul la festival”, spune Adrian Chereji, Director de Marketing și Comunicare UNTOLD Festival.

“Nevoia de sânge este foarte mare la nivel de țară și, mai ales, în București. Unitățile colectate în 2014 au fost procesate pentru obținerea a aproximativ 110.000 de produse de sânge care au fost trimise către spitale, în condițiile în care cererea, pe care o asigurăm cu greu cu sprijinul centrelor limitrofe, este de aproximativ 200.000”, a subliniat și Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din București.

Campania “Pay with blood” a fost dezvoltată de UNTOLD Festival în parteneriat cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină și cu sprijinul McCann București.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu