Închide

Patrimoniu și reconversii, în conferință de arhitectură cu 200 de participanți la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 20, 2015 0 358

Prezervarea patrimoniului arhitectural, restaurări și reconversii inovatoare – sunt preocupările de toamnă 2015 pentru oamenii din industrie care se adună la Cluj pentru un eveniment legat de proiectare și arhitectură. Potrivit organizatorilor, peste 200 de arhitecți și specialiști din domenii conexe sunt așteptați să participe la ediția de 2015 a Architecture Conference&Expo de la Cluj, care este programată pentru 2 octombrie.

Citește două interviuri Actual de Cluj cu invitații ediției de 2014:

Dialog cu arhitectul-aviator care a venit să le povestească proiectanţilor clujeni despre criterii şi proiecte. Plus un carnet de schiţe

 

Despre clădirile viitorului, viitorul orașelor și arhitectura „arogantă”, cu Carlos Luna, arhitectul de la Zaha Hadid care a venit să vadă Clujul

 

Tematica principală pentru această ediție va îngloba discuții legate de prezervarea patrimoniului arhitectural, restaurări și reconversii inovatoare din arhitectură. „Tema dorește să readucă în discuție modalități de a integra inovația în tradițional, dar și de a păstra identitatea culturală a fiecărei clădiri așa cum este ea văzută în context național și internațional”, au precizat organizatorii.

Participanții la evenimentul organizat de Libero Events sunt arhitecţi, ingineri, constructori, proiectanţi și designeri. Evenimentul cuprinde dezbateri și prezentări susținute de speakeri români și străini, dar și o zonă expozițională deschisă atât participanților, cât și vizitatorilor care doresc să intre în contact direct cu furnizorii de servicii.

Cine împarte „lecții

10 speakeri internaționali și naționali vor împărtăși publicului experiențele profesiei în cadrul evenimentului cu scopul de a îmbunătăți practicile din domeniu. Printre speakerii internaționali care au confirmat prezența la cea de-a III-a ediție Architecture se numără Malcolm Fraser (Edinburgh), Bas ten Brinke (Amsterdam) și Charles Phu (Londra) alături de arhitecți români precum Carolina Fernolend (Fundația Mihai Eminescu, Sighișoara), Iulia Stanciu (STARH, București), Miruna Pavoni (Pavoni Studio), Robert Farczadi (Project A) sau Niculae Grama (Pictogram, București).

Prin participarea la Architecture, scoțianul Malcolm Fraser vrea să facă un ”schimb de experiență între practicile din Scoția și România” prin împărtășirea cunoștințelor dobândite în cei peste 20 de ani de experiență în domeniul arhitecturii. Fraser deține propria firmă de arhitectură care îi poartă numele. Malcolm Fraser Architects a fost înființată în 1993 în Edinburgh, Scoția și cuprinde peste 80 de proiecte printre care Scottish Poetry Library, DanceBase sau 32 Calton Road.

Olandezul Bas ten Brinke deține firma de arhitectură 70F înființată la vârsta de 23 de ani. Firma de arhitectură a reușit să creeze proiecte axate în special pe design-ul caselor, a clădirilor de birouri și a școlilor. 70F mai deține în portofoliu proiecte de design interior și de design. Arhitectul Bas ten Brinke a participat la competiții arhitecturale și a câștigat premii în domeniu, printre care World Architecture Festival din 2008. Bas a declarat că dorește să participe la expoconferința Architecture deoarece ”este mereu surprinzător de inspirant să cunoști oameni din diferite părți ale lumii”, lucru care îl ajută în crearea proiectelor.

Taiwanezul Charles Phu este arhitect, designer de operă și un iubitor de pictură. Cu peste 20 de ani experiență în domeniul arhitectural, Phu a coordonat proiecte în SUA, Europa, Asia incluzând China, Taiwan, India, Rusia și Orientul Mijlociu. Firma de arhitectură pe care o coordonează, Office for Architecture Culture, deține în portofoliu muzee, galerii, clădiri de birouri, clădiri culturale și rezidențiale, librării sau clădiri înalte precum: CCK Presidential Memory Library, Muzeul din Taipei sau Okhta Centre din Rusia.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu