Închide

În 2019 trei sate din vecinătatea orașului Cluj-Napoca au în sfârșit apă potabilă

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 21, 2019 0 496

E 2019 iar Consiliul Județean din Cluj se laudă că a reușit în sfârșit să lege trei sate din imediata vecinătate a orașului Cluj-Napoca la rețeaua publică de alimentare cu apă potabilă.

E vorba de satele Mera, Rădaia și Suceagu din comuna Baciu iar lucrările, deși finalizate, nu au fost încă recepționate de administrator, Compania de Apă Someș, aceasta ar urma să se întâmple luna viitoare, după finalizarea branșamentelor individuale.

Noul sistem de alimentare cu apă administrat de Compania de Apă Someș SA a fost proiectat și dimensionat încât să asigure distribuirea apei potabile pentru cei aproximativ 3.000 de locuitori din localitățile Mera, Rădaia și Suceagu și include un kilometru și jumătate de conducte de aducțiune, 22,5 km de rețea de distribuție, cămine, hidranți și branșamente. De asemenea, pentru o distribuție a apei potabile la parametrii cantitativi și calitativi corespunzători normelor europene în vigoare, au fost montate stații de pompare și un rezervor de acumulare cu un volum de 300 de metri cubi la Mera.

Lucrările au costat 7,14 milioane de lei, adică 1,5 milioane de euro, și au durat 15 luni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu