Închide

Ieri a fost semnat contractul pentru construirea drumului de legătură între autostrada Transilvania și DN1 în Tureni, costă 134 milioane de euro pentru 5 km, durează 18 luni – dacă nu vor fi contestații

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 12, 2023 2 201

Ieri a fost semnat contractul pentru construirea drumului de legătură între autostrada Transilvania și DN1 în Tureni, a anunțat directorul Companiei de Autostrăzi, Cristian Pistol.

Contractul a fost semnat de CNAIR cu asocierea DIMEX-2000 COMPANY ca lider, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt, Autotehnorom și Con-A Operations. Valoarea contractului – 562,61 milioane de lei fără TVA, adică 134 milioane de euro. Lucrările ar urma să fie finalizate în 18 luni – dacă nu vor fi contestații.

Drumul expres cu o lungime de aproximativ cinci kilometri, va avea o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de trei metri lățime prevăzut cu separatoarele de sens. Pe această șosea vor fi construite șapte poduri și viaducte, din care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor, un viaduct cu șase deschideri și o lungime totală de 258 de metri.
Procedura pentru semnarea contractului finanțat din fonduri europene nerambursabile va putea fi demarată peste zece zile, dacă nu vor fi depuse contestații.

2 comentarii

  1. A fost semnat contractul? Cand incepe lucrul? :
    „Ieri a fost semnat contractul pentru construirea drumului …”
    „Procedura pentru semnarea contractului […] va putea fi demarată peste zece zile, dacă nu vor fi depuse contestații.

Scrie un comentariu