Închide

Hotelul Sport, cumpărat de Ciorcilă

ActualitateEconomie by Actual de Cluj - sept. 24, 2018 0 1382

Societatea Winners Park Invest, deținută indirect de omul de afaceri clujean Horia Ciorcilă, a achiziționat 19,2 milionae de acțiuni din capitalul social al firmei care gestionează Hotelul Sport, aflat peste drum de Cluj Arena, scrie ziuadecj.ro

Achiziția s-a făcut pentru prețul de 3,65 de milioane de euro, relatează publicația: „Horia Ciorcilă, administrator al Societății de Investiții Financiare Moldova (SIF2), a achiziționat unitatea hotelieră cu 3,65 de milioane de euro. Conform contractului nr. 4919/ 19.09.2018, 99% din capitalul social al firmei care administrează unitatea, respectiv 19,2 milioane de acțiuni, trece în proprietatea societății Winners Park Invest, deținută în mod indirect de către Horia Ciorcilă, administrator al SIF2, președintele Băncii Transilvania Cluj. Cumpărătorul este obligat să facă plata în lei, la cursul zilei, în 24 de ore de la data îndeplinirii condiției suspensive. Clauza prevede că finalizarea tranzacției, respectiv plata prețului de vânzare și transferul dreptului de proprietate asupra acțiunilor de vânzare, este condiționată de obținerea unei opinii favorabile din partea auditorului financiar al vânzătorului.  Acesta va emite un raport în care va preciza dacă prețul, coroborat cu drepturile și obligațiile asumate prin contract, este corect prin raportare la celelalte oferte existente pe piață. Raportul auditorului Deloitte va fi comunicat ulterior. Penalitățile stipulate sunt despăgubiri de minimum 150.000 de euro”.

Blocajele din noul PUG

Societatea Hotel Sport fusese preluată de SIF Moldova încă din 2015. Pentru că în noul Plan Urbanistic General al municipiului (PUG), zona Hotelului Sport a fost prevăzută ca zonă verde, neconstruibilă, investitorii s-au văzut legați de mâini și de picioare. Ulterior s-au găsit soluții, iar PUG-ul a fost modificar, astfel că lucrările de extindere și modernizare a hotelului au și început. În ultimul an, organizatorii evenimentelor care au fost sponsorizați de Banca Transilvania au ocupat birouri în incinta Hotelului, la etajul al doilea. În aceste moment, spațiile din incinta hotelului au fost dezafectate. Noii proprietari ar urma să exindă hotelul spre vest cu încă un corp de clădire, 2S+P, care va include și o sală de evenimente. De asemenea, noul imobil va cuprinde și o parcare subterană de 90 de locuri. În partea de sud, se va extinde hotelul, de la 136 la 150 de camere.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu