Închide

Horia Șulea în PSD? Președintele PSD Cluj: Analizăm cererea de aderare, dar nu are cum să preia șefia organizației Florești. Ar putea candida, însă, la Primărie din partea PSD

ActualitatePoliticaSocialTop News by Cosmina Fernoaga - dec. 05, 2022 1 630

Fost PNL și fost primar al comunei Florești, Horia Șulea și-a depus cererea de aderare la PSD, confirmă președintele social-democraților clujeni, Alexandru Cordoș. Deși în presă s-au lansat speculații că fostul liberal Horia Șulea ar fi preluat conducerea organizației PSD Florești, Cordoș a spus pentru Actual de Cluj că nu se poate vorbi despre șefie, deoarece statutul partidului prevede  minim un an de vechime în partid pentru cei care doresc funcția de conducere. Cordoș nu exclude însă posibilitatea ca Șulea să devină candidatul PSD la Primăria Florești, în 2022, dacă acesta va corespunde din punct de vedere juridic și dacă „sondajul” pe care-l va comanda partidul va demonstra că el are șanse să câștige alegerile.

„Am văzut și eu informația că Șulea a preluat conducerea PSD Florești. Este fals. În primul rând, statutul PSD prevede o vechime în partid de minim  un an pentru a putea candida la șefia unei organizații. Într-adevăr, de vreo două săptămâni Horia Șulea și-a depus cererea de aderare la organizația Florești, așa cum au mai fost depuse alte zeci de cereri. A existat o ședință locală – la care eu nu am participat – și s-au procesat aceste cereri. Printre ele se regăsea și cererea lui Horea Șulea. Nu a fost încă aprobată, deci nu este încă membru PSD. Urmează să avem o ședință și să analizăm dacă Horia Șulea îndeplinește toate condițiile legale pentru a putea deveni membru al PSD Florești. Sigur, dacă nu are nicio interdicție, dacă din punct de vedere juridic corespunde și nu încalcă prevederile statutare, noi suntem deschiși. De altfel, în ultima perioadă am primit sute de alți noi membri, din toate localitățile clujene, fie că au venit de la PMP sau de la ALDE și chiar de la PNL” , a comentat Alexandru Cordoș pentru Actual de Cluj.

Liderul PSD Cluj mai spune că într-o serie de organizații ale partidului urmează să aibă loc alegeri interne, inclusiv în organizația PSD Florești, însă întărește argumentul că toți candidații trebuie să fie în acord cu statutul partidului, pentru a putea candida la funcții de conducere.

Chestionat dacă Horia Șulea ar putea fi candidatul PSD la Primăria Florești, la alegerile din 2024, Alexandru Cordoș nu a negat. „Va exista un sondaj intern, care va stabili în mod clar cine este persoana cu cele mai mari șanse să devină candidatul nostru la Primăria Florești. De altfel, pentru stabilirea candidaților vom comanda sondaje de măsurare a candidaților, pentru toate organizațiile PSD”, a spus Cordoș, subliniind și un aspect important, anume că fiecare candidat va fi anunțat public cu cel puțin un an înaintea începerii alegerilor locale.

Contactat de Actual de Cluj, Horia Șulea a spus că va vorbi despre subiect când se va întoarce din „străinătate”.

Reamintim că fostul primar al Floreștiului, Horia Șulea, a fost condamnat, în 2021, la trei ani de închisoare cu suspendare , alături de un alt fost primar, Ioachim Vancea. Cei doi au fost acuzați că au plătit ilegal servicii de deszăpezire şi salubrizare.

 

Un comentariu

  1. INCREDIBIL!!!Cineva isi bate jocde PSD Cluj…..ăștia anchetați trag. unii la altii.vedeți cum se ajuta unii pe alții!!..cred ca acest interimat lui Cordos ar trebui sa se termine..ca acest partid a ajuns la 2% la Cluj..adică locul 5 în intențiile de vot!!

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare