Închide

Haosul urbanistic, marcă de Cluj: O stradă din Cluj-Napoca, cu mii de locuitori, nu are trotuare și nici iluminat public. ”De la preluare Primăria nu a mai făcut nimic pe stradă decât să tragă un strat de asfalt”

AdministrațieTop News by Mihai Prodan - nov. 24, 2019 4 2728

Haosul urbanistic, marcă a orașului Cluj-Napoca: o stradă unde locuiesc mii de locuitori nu are nici măcar trotuare – și nici iluminat public.

Vorbim despre strada Edgar Quinet din cartierul Mănăștur, preluată de municipalitate în urmă cu trei ani – Primăria a asfaltat strada și a lăsat-o așa, fără a amenaja trotuare sau a monta stâlpi de iluminat public. Situația e un real pericol pentru miile de clujeni care locuiesc aici, mai ales pentru mămicile cu copii, a căror singură variantă de a circula pe stradă e carosabilul, cu atât mai periculos cu cât strada e în șantier continuu și e traversată de mașini de mare tonaj.

În lipsa iluminatului public, constructorii mai multor blocuri au montat câte un bec pe clădiri, care însă e pornit, mai ales în sezonul rece, mult după ce s-a lăsat seara. În plus cele câteva becuri sunt insuficiente pentru lungimea străzii, de kilometri întregi. ”De la preluare Primăria nu a mai făcut nimic pe stradă decât să tragă un strat de asfalt”, a spus un clujean care locuiește în zonă, cu referire la preluarea străzii în domeniul public, în 2016 – deci în urmă cu mai bine de trei ani (aici detalii)

Am cerut detalii despre situația străzii Primăriei Cluj-Napoca printr-o cerere adresată în virtutea legii privind liberul acces la informațiile de interes public. ”Pentru documentarea unui articol de presă vă rog să precizați care sunt planurile Primăriei Cluj-Napoca privind întroducerea iluminatului public pe strada Edgar Quinet și respectiv amenajarea trotuarelor pe aceasta”. O cerere simplă adresată Primăriei în 6 noiembrie și rămasă fără răspuns până în ziua de azi, după trei săptămâni, deși legea prevede cel mult zece zile lucrătoare pentru formularea unui răspuns, cum a obișnuit deja de ani de zile instituția publică în relația cu ziariștii – să nu răspundă deloc cererilor de informații, ori s-o facă în doi peri.

Așa arată strada într-o seară în jurul orei 19:

În fine, o vizită virtuală pe stradă – cu precizarea că imaginile sunt din 2011 iar de atunci numărul blocurilor a crescut considerabil:

 

4 comentarii

  1. mai bine nu o prelua primaria. Daca oamenii au dorit sa se mute in blocurile alea stiind ca nu au conditii adecvate de acces, atunci de ce fac acum presiune ?

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.