Închide

Haitele de lupi fac ravagii în județ. Aproape 40 de animale ucise, se fac controale pentru rabie

ActualitateSinteză știri locale by Actual de Cluj - ian. 15, 2018 0 3592

Ciobanii din județ nu mai știu ce să facă, după ce atacurile asupra turmelor s-au înmulțit. Ultimele atacuri au fost în aproapierea localității Viștea și în comuna Cojocna, a anunțat ziarul Făclia.

Potrivit directorului Direcției Sanitar Veterinare(DSP) Cluj, Ioan Oleleu, în acest caz lupii au omorât nu mai puțin de 34 de oi iar alte 17 au fost rănite.

„S-au luat probe de la oile omorâte, de la cele rănite cât și de la câini pentru a exclude rabia. Totodată vom ține sub supraveghere animalele rănite mai multe zile”, a spus Oleleu. Directorul DSV Cluj a menționat că în aceste zile o turmă din localitatea Panticeu a fost ținta unei haite de lupi dar din fericire nu s-au înregistrat pagube. Ciobanii din județul Cluj sunt disperați din cauza atacurilor tot mai dese pe care lupii le fac la stânile de oi. Oamenii cer autorităţilor să ia măsuri pentru împuşcarea acestor fiare. Aceștia spun că în ultimul an s-a înregistrat o creștere destul de mare a numărului de lupi iar dacă nu se întâmplă nimic sunt nevoiţi să-şi vândă animalele şi să renunţe definitiv la păstorit.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu