Închide

Dejul vrea să ajungă stațiune balneară de tratament, după 4,5 milioane de euro investiți în ultimii ani

ActualitateSocial by Catalin Suciu - ian. 15, 2018 0 530

Autoritățile locale din Dej vor să dezvolte un circuit turistic unde să fie incluse mai multe obiective care, împreună, să formeze o veritabilă stațiune balneară.

Circuitul ar urma să incudă Pădurea Bungăr, zona Balta din cartierul „Dealul Florilor”, Salina Ocna Dej și parcul Balnear Toroc.

Parcul Balnear Toroc are un lac sărat natural (1.600 mp, adâncime peste 4 metri), un bazin pentru adulţi cu o suprafaţă de 700 mp, un bazin cu apă sărată de 113 mp, un alt bazin pentru copii – 96mp, trei tobogane, o pensiune cu piscină cu apă sărată şi încălzită în timpul iernii (27 de grade în aer, 31 de grade temperatura apei), saună cu cromoterapie, hidromasaj.

Parcul a fost amenajat în mai multe etape, cu o primă recepţie a lucrărilor în 2011, la finalizarea unui proiect în valoare de 2,3 milioane de euro (1,7 milioane reprezentând fonduri europene nerambursabile, 350.000 de euro de la bugetul Dej şi 250.000 de euro de la bugetul Consiliului Judeţean Cluj ). În cea de-a doua etapă de modernizare, începută în 2016, au fost realizate lucrări complementare – noi bazine, toboganele acvatice, extinderea plajei. Investiţia totală a fost de aproximativ 4,5 milioane de euro.

„Vrem să transformăm Dejul dintr-un oras poluat într-un oraș turistic. Suntem declarati statiune turistică de interes local și nu ne oprim aici. Îmi doresc să dezvoltam zona ca stațiune de tratament balneo având în vedere recunoașterea calităților apei sărate în tratarea afecțiunilor reumatologie, neurologice si alte afectiuni, confirmate prin analize ale apei, de catre Institutul National de Balneologie”, spune primarul Costan Morar.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.