Închide

Guvernul Dăncilă a fost destituit. Moțiunea a fost adoptată

ActualitatePoliticaSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - oct. 10, 2019 1 167

238 de parlamentari au votat pentru demiterea Guvernului Dăncilă, astfel că moțiunea a fost aprobată.  Pentru adoptarea moțiunii de cenzură era nevoie de cel puțin 233 de voturi. Parlamentarii s-au exprimat prin vot secret, cu bile.

Guvernul Dăncilă rămâne, potrivit legii, să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă nu poate să adopte ordonanţe şi nici să inițieze proiecte de lege.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, trebuie să convoace la consultări partidele parlamentare și să desemneze un candidat pentru funcţia de premier. În termen de 10 zile de la desemnare, candidatul propus pentru funcția de prim-ministru trebuie să vină în Parlament cu echipa guvernamentală, pentru votul de încredere.

Un comentariu

  1. Plăvanul a reușit performanța de a lăsa țara fără guvern și-acela destul de impotent în fața marilor interese străine, dar care totuși începuse să miște câte ceva (rețeaua de magazine românești de stat, reformele din agricultură etc.), lucruri la care sub nici un alt guvern nu puteam visa măcar.
    Suntem curioși dacă protocolul 5G încheiat cu SUA, va merge neabătut înainte. Nefericitul nostru primăraș-cosaș, zice că nu e loc de întors. Așa să fie?
    https://clujulnou.blogspot.com/2019/09/clujeni-boc-va-prajeste-emil-boc.html

Scrie un comentariu

Articole similare