Închide

Giurgiu, TIFF, după ce a deschis ruina Continental pentru chefuri la festival: „An de an stăm cu frica în sân să nu se întâmple ceva, să nu cadă vreun candelabru sau vreun zid peste oameni”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 02, 2015 0 452

Decrepitul hotel Continental din buricul Clujului e resuscitat ocazional de diverse evenimente – de exemplu la festivalul de film Transilvania, în mijlocul verii, dar nu numai. Totuși, aici în fiecare an organizatorii stau „cu frica-n sân” după cum se exprimă unul dintre ei – dezastrele sunt iminente.

Regizorul Tudor Giurgiu, organizatorul în fiecare an de 13 încoace al festivalului de film Transilvania din Cluj, e primul care a deschis lacătele de pe ruina Conti ca să organizeze aici evenimente. Ulterior i-au urmat exemplul și alții: clădirea e deschisă de Zilele Culturale Maghiare, de Zilele Arhitecturii și așa mai departe. Totuși, spune Giurgiu acum, clădirea e dezastruoasă și oricând se poate întâmpla un accident fatal. „Am fost primii organizatori de evenimente care au resuscitat „Conti”, fostul Hotel „Continental”, aflat în paragină, unde am organizat expoziții și, mai ales, concerte și petreceri. Invitații străini încă vorbesc peste tot în lume despre „our famous closing party from the derelicted hotel”. An de an însă, stăm cu frica în sân să nu se întâmple ceva, cu toate măsurile de protecție pe care ni le luăm… Să nu cadă vreun candelabru sau vreun zid peste oameni, să nu se spargă vreun geam, etc etc”, relatează Giurgiu.

După tragedia din weekend din clubul bucureștean Colectiv, cu zeci de morți și răniți în stare gravă, Giurgiu conchide: „probabil că aceste party-uri vor fi de-acum istorie”.

Citește și:

FOTO Poftiţi (încă o dată) în Palatul ruină al Culturii! Cum arată clădirea-monument istoric populată de creaturi fantastice

FOTO/VIDEO Surprizele din palatul-ruină. Cum arată interiorul fostului hotel New York/ Continental

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare