Închide

Francezii deschid magazin de bricolaj în Cluj, în locul unui fost BauMax

Economie by Actual de Cluj - oct. 27, 2015 0 1340

Lanțul francez de retail de bricolaj Leroy Merlin, companie care a preluat anul trecut magazinele BauMax din România, își deschide primul magazin din Cluj în noiembrie, au anunțat reprezentanții grupului. Fosta unitate a austriecilor de pe Calea Turzii, transformată în unitate Leroy Merlin se va deschide pe 6 noiembrie. Despre cealaltă unitate pe care BauMax o opera la Cluj, cea din Someșeni, reprezentanții companiei nu au oferit deocamdată detalii.

Magazinul de bricolaj care se deschide luna viitoare în Cluj-Napoca este cel de-al șaptelea din rețeaua proprie în România și al doilea din Transilvania. Grupul va comercializa aici produse pentru bricolaj, construcții, decorațiuni și grădinărit. Magazinul este situat în apropierea zonei rezidențiale a orașului, pe Calea Turzii nr.186, și este dispus pe o suprafață de aproximativ 9700 mp, având o echipă de 96 de angajați.

Cluj-Napoca este, în opinia noastră, un oraș foarte dinamic, cu o rată de dezvoltare economică peste media națională. Astfel că deschiderea din Cluj-Napoca urmează firesc strategia noastră de dezvoltare la nivel național, susținând expansiunea prețurilor mici pe piața de bricolaj”, a declarat Frédéric Lamy, directorul general LEROY MERLIN România.

Reţeaua austriacă bauMax, ce cuprindea în România 15 magazine, fost cumpărată, în iulie 2014, de către grupul francez Adeo, operatorul reţelei de bricolaj Leroy Merlin, pentru suma de 17 milioane de euro. În Cluj, sub brand bauMax operau două unități: cea de pe Calea Turzii și una în zona Aeroportului, pe strada Traian Vuia. Acesta a fost închis la jumătatea lunii iunie, pentru lucrări de renovare și rebranding. Reprezentanții lanțului francez nu au anunțat deocamdată data redeschiderii acestui magazin.

Fondat în 1923, Leroy Merlin are 370 de magazine în 12 țări și este liderul actual al pieței de bricolaj din Franţa și al treilea retailer la nivel mondial. Leroy Merlin România face parte din Grupul Adeo. În prezent, în România, funcţionează 6 magazine (două în București: complexul comercial Sun Plaza și Parcul Comercial Colosseum, un magazin în Craiova – Electroputere Mall, un magazin lângă Ploiești, comuna Blejoi, un magazin în Brașov și un magazin pe Șoseaua Alexandria, Bragadiru, Ilfov).

Cu una dintre cele mai dinamice piețe de construcții din țară, Clujul a atras prezența câtrova retaileri de bricolaj: Praktiker, Dedeman sau Ambient.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu