Închide

Foto/Video Cum se vede noaptea în Zilele Culturale Maghiare

ActualitateTop News by Kristina Reştea - aug. 20, 2014 0 469

 

Concerte în centru și petreceri în oraș condimentează pe alocuri agenda Zilelor Culturale Maghiare. Expoziții, dezbateri și tururi ghidate în maghiară stau în agendă lângă lista de concerte programate în Piața Unirii, acum cu scenă instalată, pe strada Kogălniceanu, la Casa TIFF și în Conti.

 

scena

 

Terasele-cafenele de pe axa Diesel-Vertigo sunt pline după lăsarea întunericului, latura vestică a Pieței Unirii fiind în aceste zile închisă, cu scena pentru concerte amplasată pe suprafața carosabilă. Marți seara, după începerea evenimentelor de scenă programate în Piața Unirii, e plin de lume și la Cofetăria Carpați, iar cuplurile mai vârstnice și-au adus scaune pliante. Se cântă și se vorbește în maghiară de pe scenă, se dialoghează în maghiară peste tot și în public, se împart pliante tot în maghiară. Sunt Zilele Culturale Maghiare. Câte un junior descrie cercuri în zona pietonală, antrenându-și părinții obosiți la câte un dans, în vreme ce traficul auto continuă dinspre Napoca spre Eroilor. Piața Unirii e aglomerată de oameni plus cățeii din dotare, de pe scenă (și de peste tot din jur) vin muzică și lumini, iar pe clădirea de pe pseudopietonala Eroilor (dinspre Piața Unirii) pe fațadă joacă lumini și umbre și se văd, mărite, umbrele dansatoare ale unor dansatori adevărați în mișcare pe bulevard.

 

 

Concertele anunțate de organizatori în cadrul Zilelor Culturale Maghiare (17-24 august) sunt programate în această săptămână nu doar în Piața Unirii, ci și pe strada Kogălniceanu, la Casa TIFF sau în fostul hotel, acum ruină, Continental/New York.

Vezi AICI programul concertelor anunțate la Zilele Culturale Maghiare.

 

jandarmeria

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare