Închide

FOTO/VIDEO Cu portativul în stradă: cum s-a umplut centrul de muzică pentru pietoni

ActualitateRecomandarea redacției by Kristina Reştea - sept. 05, 2014 0 423

 

Piaţa Unirii, „insulă” de spaţiu pentru pietoni, înconjurată din toate laturile de valuri de trafic, a adunat în după-amiaza înnorată de început de weekend un mic grup. E public de spectacol. În zona sitului arheologic s-a aşezat o trupă, cu tot cu instrumente – a apărut inclusiv o baterie instalată pe un covoraş.

 

 

Mai trece câte o bicicletă, se opreşte câte un curios, oferă un ban un spectator, dansează câte un copil, face o poză cu smartphone-ul câte un cetăţean încântat să vadă în centrul Clujului o mostră de normalitate europeană. „Cât a aşteptat oraşul ăsta să vadă aşa ceva”, auzi o constatare resemnat-uimită din public.

 

trupa 2

piata

 

Câţiva paşi mai încolo, la capătul nordic al axei cafenelelor (Diesel, Toulouse, Nuka, Corso), la intersecţia cu Memorandumului, chiar pe treptele unei bănci de centru istoric, o altă trupă, de doi, cântă live, cu instumente.

 

intersectia

La oră de seară şi început de weekend e încheiat programul, nu mai vine nimeni să se intereseze cum e cu creditul şi oricum au cam toţi internet banking. Aşa că e muzică de oraş şi aici, la trecerea de pietoni unde în urmă cu câteva zile un nordic înalt te întreba, cu entuziasm turistic, cum se ajunge în Piaţa Muzeului.

 

În Piaţa Muzeului (adică în unul dintre puţinele locuri din oraş unde poţi să te ascunzi, la o terasă, de traficul auto), te urmăreşte muzica: cei doi de pe treptele băncii din intersecţie au venit şi aici, să cânte, în refugiul de terase. Ea, desculţă şi cu un zâmbet care pare să vină de pe altă planetă, se plimbă apoi printre spectatorii de ocazie, ţinând în mână o pălărie a la Peter Pan, pe post de tăviţă.

Colorat.

Citeşte şi OPINIE Mihai Prodan/ Cultura din turnul de fildeş

 

desen

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.