Închide

Când se transformă castelul Banffy în Electric Castle în 2015

ActualitateTop News by Kristina Reştea - sept. 05, 2014 0 587

Ediția de anul viitor a festivalului Electric Castle, unul dintre cele mai populare evenimente ale verii 2014, are loc în perioada 25-28 iunie, au anunțat azi organizatorii. Asta cu toate că în urmă cu câteva săptămâni se lansase intenția ca manifestarea să se mute în iulie. Festivalul desfășurat la Castelul Banffy din Bonțida a adunat la ediția din acest an 79.000 de participanți, potrivit datelor contabilizate de organizatori.

Responsabilii de pregătirea Electric Castle au ținut să le explice celor care au cerut mutarea festivalului în luna iulie decizia de a păstra prima lună de vară ca dată de festival. „Înainte de toate, Castelul Banffy e un monument istoric care are o viață a lui. Patru zile pe an, castelul devine „castelul electric”, dar în restul anului cei responsabili de restaurarea și întreținerea lui se ocupă de acest monument și evenimentele desfășurate pe domeniu. Cu înțelegerea și acceptul lor, am reușit să împingem cât am putut noi de mult data festivalului, pentru a fi cât mai aproape de luna iulie și a sfârșitului de sesiune”, au precizat organizatorii. Promisiunea de tranziție spre luna iulie, pentru a evita suprapunerea festivalului cu sesiunile de bacalaureat și sesiune, s-a mutat pentru ediția din 2016.

În acest an, peste 79.000 de participanți au ajuns la a doua ediție a evenimentului de la Bonţida, au anunțat organizatorii festivalului de muzică electronică Electric Castle, desfășurat în perioada 19-22 iunie. În spaţiul de camping au campat 11.000 de persoane. Contul de Facebook al festivalului a ajuns la 41.000 de fani, iar pe rețeaua Instagram #electriccastle a adunat 4000 de fotografii. Site-ul festivalului a înregistrat un vârf de 50.000 de vizitatori unici.

Vezi AICI cifrele oficiale și trupele prezente la Electric Castle II, 2014

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.