Închide

FOTO Ediţia 3 de Cluj Blues Fest a adunat 1.200 de iubitori de muzică

CulturăFestivalMuzicaUncategorized by Actual de Cluj - oct. 11, 2016 0 204

1200 de iubitori de blues au participat la a treia ediție a Cluj Blues Fest, au contabilizat organizatorii. Ediţia din 2016 s-a mutat într-o sală mai mare, la Casa de Cultură a Studenţilor, după ce în primele ediţii muzica de festival live s-a auzit la Muzeul Etnografic. Timp de două seri (6-7 octombrie), în Casa de Cultură au răsunat acorduri de blues, soul, funk, jazz, groove şi aplauze.

Călin Cyfer Trio și Florin Giuglea Group au fost numele românești care au deschis festivalul. Prima seară de Cluj Blues Fest a cuprins solo-uri de chitară, tobe, bass sau clape, dar și un tribut dedicat de Călin Cyfer lui Ioan Gyuri Pascu, recent trecut la cele veşnite.

Florin Giuglea. Sursa foto: Cluj Blues Fest

Florin Giuglea. Sursa foto: Cluj Blues Fest

 

Calin Cyfer. Sursa foto: Cluj Blues Fest

Calin Cyfer. Sursa foto: Cluj Blues Fest

„Entertainerii” festivalului au fost  Sir Waldo Weaters și Harriet Lewis, concluzionează organizatorii. Sir Waldo Weathers, saxofonist și fost component al trupei legendarului James Brown, alături de bandul său Funk Circus a fost responsabil de o „călătorie muzicală” înspre originile muzicii funk și soul. Alături de el pe scenă au făcut senzație basistul Andrew The Bullet, saxofonista Monique și invitatul surpriză al serii, Harriet Lewis. Harriet a revenit pe scenă în a doua seară de festival, alături de nemții de la Gregor Hilden Band, împreună încheind festivalul. „Artista a mărturisit că atât de mult a încărcat-o plimbarea prin sală, și energia pe care a simțit-o în mijlocul publicului, încât, odată întoarsă pe scenă, a izbucnit în plâns la primele acorduri ale melodiei Amaizing Grace. Se simte o norocoasă că prin intermediul muzicii are parte de asemenea trăiri după 20 de ani petrecuți în armată și 3 luni în războiul din Golf”, spun organizatorii care au adus-o la Cluj.

Sir Waldo Weathers. Sursa foto: Cluj Blues Fest

Sir Waldo Weathers. Sursa foto: Cluj Blues Fest

Harriet Lewis. Sursa foto: Cluj Blues Fest

Harriet Lewis. Sursa foto: Cluj Blues Fest

Gregor Hilden Band. Sursa foto: Cluj Blues Fest

Gregor Hilden Band. Sursa foto: Cluj Blues Fest

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu