Închide

Boala care ucide jumătate de milion de pacienţi în Europa în fiecare an. Medicii îţi explică riscurile, de ziua mondială de luptă împotriva trombozelor

ActualitateTop NewsUncategorized by Actual de Cluj - oct. 12, 2016 0 269

Se situează pe locul 3 în lume în cazul deceselor de cauză cardiovasculară, după atacul de cord și accidentele vasculare cerebrale. În fiecare an în Europa mor aproximativ o jumătate de milion de pacienți din cauza eiEste vorba despre tromboză, iar 13 octombrie ca zi mondială de luptă împotriva trombozelor.

Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara se alătură campaniei internaționale de informare pentru prevenția trombozelor „Stop Trombozei, salvează vieți” și atrage atenția asupra riscurilor pe care le are această afecțiune.

Tromboza este un cheag de sânge care se formează în artere sau vene și este o tulburare care cauzează moartea. După atacul de cord și accidentele vasculare cerebrale, tromboembolismul venos (TEV) se situează pe locul 3 în lume în cazul deceselor de cauză cardiovasculară. Tromboza apare cel mai des la picioare și în plămâni. Factorii genetici, staza venoasă, traumatismele, tratamentul anticoncepțional, fumatul, sarcina sunt factorii de risc pentru apariția trombozelor, amintesc medicii.

Medicii din cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară sfătuiesc pacienții să se informeze asupra factorilor de risc amintind acestora care sunt primele de semne de avertizare ale trombozei: durere, sensibilitate, edem, căldură și roșeață la nivelul picioarelor. Aceștia avertizează că dacă nu este descoperită la timp, tromboza venoasă profundă poate progresa și poate duce la tromboembolia pulmonară care poate fi fatală.

Specialiștii explică pacienților ce este în realitate această afecțiune și ce implicații are prin diseminarea informațiilor pe site-urile clinicii, dar și pe pagina de Facebook a secției.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare