Închide

PREMIERĂ Depeche Mode vine la Cluj! Când e programat concertul

FestivalMuzicaTop News by Catalin Suciu - oct. 11, 2016 0 1508

Celebra trupă britanică va susține un concert în vara anului viitor, anunțul fiind făcut de către membrii trupei, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Milano.

Clujul este ultima destinatie pe harta muzicienilor, pe 23 iulie 2017, in turneul de promovare a noului album, „Spirit”, care va fi lansat la inceputul anului viitor. Concertul va avea loc pe stadionul Cluj Arena.

Depeche Mode este una dintre cele mai longevive și de succes formații britanice. Se estimează că până în 2006 Depeche Mode au vândut peste 73 de milioane de albume în întreaga lume și au avut patruzeci și patru de piese în UK Singles Chart.  Deși foarte influenți în scena modernă electro-dance, rămân de obicei clasificați în genul alternativ.

Depeche Mode a fost fondat în 1980 de Dave Gahan (voce), Martin Gore (clape, chitară, voce, compozitor principal după 1981), Andrew Fletcher (clape secundare) și Vince Clarke (clape, compozitor principal 1980-81). Vince Clarke a părăsit formația după lansarea albumului de debut din 1981; curând înlocuit de Alan Wilder (clape primare) care a cântat în formație din 1982 până în 1995. După plecarea lui Wilder, Gahan, Gore și Fletcher au continuat să interpreteze ca trio.

Știre în curs de actualizare

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare