Închide

Omul de afaceri Adam Ambrus despre cazul Annei Horvath: „Am contribuit în campania ei electorală, dar totul s-a făcut legal”

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 11, 2016 0 1514

Și numele omului de afaceri, Adam Ambrus, este vehiculat ca parte din dosarul de corupție ce o vizează pe Anna Horvath, viceprimarul municipiului Cluj Napoca. Se speculează că Adam Ambrus ar fi sponsorizat campania electorală a Annei Horvath și că la schimb ar fi beneficiat de sprijin administrativ în vederea modificării destinației clădirii Amera Tower, de pe strada Calea Baciului, nr. 2-4.

Contactat de Actualdecluj.ro, Adam Ambrus a spus că este la curent cu situația în care se află Anna Horvath, dar numai pentru că a aflat din presă. „Pe mine nu m-a chemat nimeni la DNA, până în prezent. Nu am fost solicitat, nu m-au contactat. Dar dacă o să fiu chemat, nu o să am o problemă să mă duc, pentru că eu nu am comis nicio ilegalitate. Am văzut prin presă că se fac speculații cum că proiectele firmei pe care o reprezint ar fi fost favorizate. Cum să fie favorizate? De 10 ani suntem în dispută cu Primăria, ne judecăm și acum pentru situația proiectului Nervia. Pentru proiectul Amera nu ne-au creat nici o facilitate, dimpotrivă, am stat mai bine de un an și jumătate ca să ne accepte schimbarea destinației, din clădire de birouri în clădire multifuncțională. Cu Primăria am avut mereu dificultăți, nicidecum să primim favoruri”, a spus Ambrus.

Omul de afaceri a mai precizat că nu are o problemă să justifice sprijinul financiar pe care l-a oferit în campania electorală a UDMR Cluj. „Banii cu care eu și firma mea am contribuit în campania electorală a UDMR-ului nu pot fi considerați mită. Există documente perfect legale. S-au semnat contracte de sponsorizare. Anna Horvath nu ar fi luat bani fără documente, mai ales că există prevederi foarte stricte privind finanțarea campaniilor electorale”, a spus Ambrus.  Potrivit informațiilor Actualdecluj.ro, UDMR Cluj și Anna Horvath ar fi beneficiat în două rânduri de sponsorizare din partea lui Adam Ambrus. Prima dată, firma pe care o reprezintă Adam Ambruș a alocat UDMR-ului  suma de 9.900 de lei. Se întâmpla înainte de alegerile locale. A doua oară Adam Ambrus a mai alocat 8000 de lei, în campaniei electorală în care Anna Horvath a candidat pentru funcția de primar al municipiului Cluj Napoca. Omul de afaceri se prezintă ca un susținător al UDMR și spune că a sprijinit întotdeauna această formațiune politică.

În trecut, pe vremea cânt Primăria Cluj Napoca era condusă de Sorin Apostu și Emil Boc, omul de afaceri Adam Ambrus a demarat un amplu proiect imobiliar, în parteneriat cu municipalitatea, mai exact concesionase un teren în zona Expo Transilvania pentru un centru multifuncțional – „Nervia”.  Numai că în Planul Urbanistic General al municipiului, zona respectivă era încadrată ca zonă verde, iar Ambrus s-a văzut în imposibilitatea de a-și mai demara construcția. El a încercat să obțină o derogare de la Primărie, însă nu a reușit, deși municipalitatea era parte din acest proiect. Adam Ambruș spera ca noul PUG să-i rezolve problema, dar acest lucru nu s-a întâmplat. De câțiva ani, Primăria se află în proces cu Adam Ambruș, din pricina acestui proiect. Pe de-o parte Adam Ambruș arată că n-a avut niciun beneficiu de pe urma acestui proiect, pe de altă parte, Primăria solicită să fie plătită taxa de concesiune.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.