Închide

Fosta Casă de Modă din Cluj, „înviată” cu cinci zile de festival dedicat designerilor

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 11, 2016 0 1225

Zain-Design Expressions și-a ales casa pentru ediția a două a festivalului ambițios de design, pornit în Capitala Tineretului, programat între 2-6 noiembrie din nou la Cluj. O nouă echipă creativă de festival (noutatea ediției de anul acesta) și-a propus să dea viață fostei case de Modă din Cluj, o clădire simbol pentru industria textilă din oraș, construită în anul 1969, actualmente scoasă la vânzare și dezafectată. Aici va avea loc expoziția centrală a festivalului.

Potrivit unui anunț făcut astăzi de echipa ZAIN 2016, locația principală a festivalului, care va găzdui vernisajul din 2 noiembrie, expoziția centrală, dar și multe alte evenimente este fosta Casă de Modă Cluj, amplasată pe str. George Barițiu, nr. 4-6. „Clădirea va fi amenajată special pentru eveniment cu o serie de instalații și un concept integrat ce va pune în valoare atât expoziția, produsele, cât și evenimentele ce vor avea loc acolo. Ne-am propus ca, prin reactivarea temporară a clădirii, să o readucem în atenția orașului, dar și să atragem un semnal asupra industriilor cândva de succes ale Clujului, care au arătat potențialul orașului și care nu mai funcționează acum”, a explicat Georgiana Ciceo, arhitect și project manager ZAIN. În urma procedul de înscrie a proiectelor la ZAIN 2016, desfășurat între 15 iunie – 22 septembrie 2016, au fost înregistrate 92 de produse pentru a participa la expoziția de anul acesta, dintre care au fost selectate 50 de obiecte ce vor putea fi văzute în noiembrie, la festival. De asemenea, fiecare curator va fi reprezentat în expoziție de designeri consacrați (Ubikubi, Cristian Corvin, We Do Wood și alții), aleși de fiecare dintre membrii Board-ului Creativ și care vor constitui secțiunea „Curator’s Choice”. Printre aceștia se numără designeri precum. Tema în jurul căreia se va contura expoziția centrală ZAIN 2016 din Casa de Modă de pe Barițiu rămâne aceeași ca la prima ediție – „în proces”.

Primul festival de design din Cluj, Zain, născut anul trecut în Capitala Tineretului, va avea loc anul acesta  între 2 și 6 noiembrie, la Cluj-Napoca. Festivalul cuprinde o serie de evenimente pe tot parcursul celor 5 zile de festival: Expoziția Centrală, Fashion Show, Meșteșug Contemporan, Concept Store, expoziții și evenimente conexe, conferințe, dezbateri, discuții libere cu designeri și producători, dar și petreceri, concerte.

Una dintre noutățile acestui an, potrivit organizatorilor, este prezența Board-ului Creativ, format din specialiști în industriile creative, care au realizat selecția produselor ce vor fi prezentate în expoziția ZAIN de anul acesta. Din acestă echipă a festivalului fac parte: Alex Adam – Arhitect, Co-fondator AA Studio Bogdan Brânzaș – Designer și Consultant de brand, Fondator biroul Brânzaș, Andrei Theodor Iovu – Creative Director, Editor-in-chief Harper’s BAZAAR & ESQUIRE Romania, Philipp Kandal – Engineering VP Telenav, Noemi Meilman – Fashion PR, Fashion Editor, Eugen Pănescu – Arhitect, Co-fondator Planwerk, Dan Pierșinaru – Artist vizual, Director și fondator AUTOR, Eliza Yokina – Arhitect, Designer de interior și de obiect, Co-fondator SYAA.

Cele 5 zile de festival vor cuprinde, de la conferințe și dezbateri, la petreceri care vor încheia fiecare seară. Din acest an, la ZAIN apar și o serie de Community Events – evenimente conexe, care împărtășesc pasiunea pentru design și care se alătură festivalului.

 Categoriile EXPO Central ZAIN 2016:

Design de produs

Design vestimentar

Arhitectură și design interior

Graphic design și ilustrație

Tech design

CITEȘTE ȘI:

Ediția 1 ZAIN: cifrele, evenimentele, locurile și imaginile primei ediții a festivalului desenat pentru designerii locali la Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu