Închide

S-a născut în Capitala Tineretului iar acum ZAIN oferă bani tinerilor designeri ca să se lanseze în afaceri

ActualitateFestivalTop News by Actual de Cluj - aug. 29, 2016 0 815

Un program de accelerare a afacerilor dedicat antreprenorilor din design a fost lansat de echipa Festivalului Zain, primul festival autohton, născut anul trecut în Capitala Europeană a Tineretului și dedicat designerilor din România. Programul Zain Accelerator pune la bătaie un grant de 3000 de euro oferit de UniCredit Bank pentru lansarea unor designeri care au produse dar încă nu și-au perfecționat uneltele de promovare, vânzare și scalare ale afacerii lor.

„Timp de o săptămână, între 26 septembrie – 1 octombrie 2016, va avea loc la Cluj-Napoca programul de accelerare al afacerilor în design – ZAIN Accelerator. Inițiat de comunitatea ZAIN și sprijinit de UniCredit Bank – Banca Industriilor Creative, programul este o rampă de lansare pentru cei ce au un produs de design, dar încă nu și-au perfecționat uneltele de promovare, vânzare și scalare ale afacerii lor. Toți cei care vor face parte din programul de accelerare vor avea alături ca și traineri specialiști din management, branding, marketing, comunicare, fonduri europene și creativi seniori. Până în 19 septembrie, antreprenorii din domenii precum design de produs, design vestimentar sau tech design se pot înscrie pentru a fi parte din cei 10 care vor urma seria de ateliere și sesiuni de mentorat ZAIN Accelerator. Înscrierile se fac direct pe site-ul www.zain.ro”, au anunțat, astăzi, organizatorii ZAIN, Asociația Plai.

Ediția 1 ZAIN: cifrele, evenimentele, locurile și imaginile primei ediții a festivalului desenat pentru designerii locali la Cluj

Potrivit acestora, la finalul programului, participantul care demonstrează că are abilitățile și un plan bun de afaceri pentru a merge mai departe va primi un grant în valoare de 3.000 de euro. Câștigătorul va fi ales de un juriu și va avea oportunitatea de a-și prezenta rezultatele în cadrul festivalului de design ZAIN – Design Expressions.

„Căutăm designeri care au nevoie de un imbold pentru a merge mai departe cu proiectul lor, fie că e vorba de promovarea afacerii, de cum faci client service, branding, comunicare sau doar un moment de inspirație suplimentar. În plus, sperăm ca grantul să fie o motivație în plus pentru a crea planuri de viitor ancorate în realitatea pieței, creative și sustenabile. Accelerate design, or at least offer a turning point.”, a explicat Alexandra Mihali, membru în juriul ZAIN Accelerator. Anca Ungureanu, First VP, Identity and Communication Director UniCredit Bank România a menționat că grupul pe care îl reprezintă s-a implicat în acest proiect pentru a dezvolta piața de design românesc și industriile creative.

Ediția cu numărul 2 a Festivalului ZAIN Design Expressions va avea loc între 3 și 6 noiembrie în Cluj-Napoca.

Pentru această a doua ediție, organizatorii au anunțat că mizează pe creşterea cu peste 50% a numărului de participanţi, că vor introduce un proces de selecţie a designerilor care participă în expoziţia centrală, dar și că vor lansa un “pop up shop” de unde se pot achizţiona produsele designerilor prezenţi şi mizează. Pentru ediția cu numărul 2 s-a vehiculat un număr de 70 de designeri care vor expune în Cluj-Napoca pe durata festivelului.

Organizator de festival de design: “Cluj-Napoca va face în cel mai scurt timp, forţat sau organic, un viraj spre a deveni un oraş creativ”

Pe lângă festival, comunitatea ZAIN a lansat și ateliere de dezvoltare personală dar și un spațiu de co-working, aflat la kilometrul 0 al orașului, deschis non-stop, ZAIN Studiu, situat pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu