Închide

FOTO. Cum se vede din mașină bucata nouă din Autostrada Transilvania. În șantier

EconomieTop News by Kristina Reştea - iul. 11, 2015 2 632

Când ai ocazia să circuli, în România, pe o autostradă, faci poze. Faci poze, neaparat, pentru că în România nu se știe când și cum mai ajungi să vezi o autostradă. Cum la Cluj avem doar o bucată circulabilă (Gilău-Câmpia Turzii), vă arătăm cum se pregătește încă o mică bucată din Autostrada Transilvania, la 11 distanță de la semnarea contractului (atunci, cu americanii de la Bechtel, între timp reziliat). De pe feareastră de mașină, cu vedere la șantier.

Citește aici despre stadiul lucrărilor:

Ce lipsește ca să mai primim o “felie” din Autostrada Transilvania: prefectul invocă “drujba lui Dumnezeu”

Cum arăta în urmă cu o săptămână, din mașină, șantierul unei bucăți de A3, șantier aflat acum la 50% din graficul de lucrări, executate de firma unui „rege al asflaltului”, UMB Spedition (menționăm că era zi de muncă, dar cu oaspeți):

 

 

Când va fi gata, probabil cândva anul viitor, conform termenului (dar deja se anunță posibile piedici), nu vom avea multă autostradă pe care să o vedem din mașină, dar vom mai avea un pic. Mai precis, frântura de autostradă la care se lucrează în Cluj, tronsonul Gilău-Nădășel,  va avea 8,7 kilometri. Se atacă toate tipurile de lucrări în această perioadă, iar deadline-ul de predare de lucrare ar trebui să fie aprilie 2016, potrivit șefului de șantier, care dă cifre: se lucrează cu 120 utilaje și 150 de camioane, spunea acesta în zi cu oaspeți de la Prefectură.

 

 

 

2 comentarii

  1. Firma UMB este, dintre toate firmele românești, singura care merită aprecieri. Se lucrează foarte OK, ca respectare a termenelor și calitate. Vedeți pe forumurile de specialitate. Spre deosebire de alți regi ai asfaltului, Umbrărescu a făcut treabă bună peste tot unde a lucrat.

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare