Închide

FOTO Ce poți face și cu câți bani te poți distra în târgul „Planeta Crăciun” din Cluj

ActualitateSocial by Actual de Cluj - dec. 03, 2023 0 845

Intrările la târgul de Crăciun din Piața Unirii, de la km „0” al Clujului, sunt marcate cu omuleți de turtă dulce, cești de ciocolată caldă și cărți, iar, în rest, decorul e, în mare, cam același ca în anii trecuți – roata panoramică care creează imagini bune de poze cu eleganta Catedrală Sf. Mihail alături, un carusel, scena pentru concerte, bradul, casa lui Moș Crăciun, cortina de lumini, relatează economedia.ro.

Există, desigur, și căsuțele de lemn unde se vând plăcinte, cozonaci, burgeri, mere glazurate, castane sau ciocolată de casă, căciuli, eșarfe, globuri și jucării de lemn. Cât despre bugetul de care ai nevoie pentru o tură de târg… trebuie să scoți zeci și zeci de lei la fiecare oprire, mai ales dacă ești în familie și grupul tău e mai mare.

sursa foto: economedia.ro

 

Anul acesta, târgul din centrul orașului are temă și decor à la Untold – „Planeta Crăciun” e numele sub care au pregătit târgul organizatorii festivalului de vară.

Poți să iei de aici diferite cadouri, de diverse bugete: de la mănuși pentru copii cu 20 de lei la ceaince de porțelan desenate vesel, care costă 200 de lei.

sursa foto: economedia.ro

Pentru părinți, o plimbare prin târgul de Crăciun poate necesita sume consistente, în condițiile în care o plimbare cu caruselul costă 20 de lei, dar aproape de fiecare dată celor mici nu le vor ajunge cele câteva minute de rotiri, iar o plimbare cu roata cea mare de unde ai vedere panoramică asupra târgului și de unde vezi căsuțele mici și bastoanele roșii-albe care imită acadelele costă 30 de lei. Desigur, cei mici nu pot urca singuri aici, așa că o plimbare copil + adult însoțitor necesită, din start, 60 de lei.

Distracția reclamă sume deloc neglijabile dacă adaugi și meniu de mâncare sau/ și băuturi. Câteva exemple de prețuri pe care le-am găsit la căsuțele din Piața Unirii: Kurtos Kalacs – 25 de lei, plăcintă – 15 lei, castane prăjite 15 lei/ 100 grame, măr glazurat – 10 lei, vin fiert (care poate fi red rudolph) – 15 lei, ciocolată caldă mică – 11 lei (100 ml). Un meniu de sarmale cu porc costă 32 de lei și include 5 bucăți de sarmale, o chiflă, ardeiul iute și smântâna. Există și varianta… vegană, care costă tot atât. O ciorbă de burtă e 24 de lei. Varza à la Cluj în pită, care a făcut deja furori în mediul online, costă 45 de lei și tot atât e gulașul de porc. Tot 45 de lei costă și burgerul.

La o altă căsuță, poți găsi mămăligă cu jumări, brânză și smântână, care costă 20 de lei sau pita cu unsoare și ceapă, la 5 lei felia.

În afară de beculețe și mâncare, tururi cu roata sau caruselul, vizitatorii pot găsi aici program de concerte și ateliere pentru copii pe parcursul desfășurării târgului.

sursa foto: economedia.ro

sursa foto: economedia.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare