Închide

FOTO Cameleonul, lăsat liber în oraş. Cum s-a deschis Comedy Cluj nr.6

ActualitateTop News by Kristina Reştea - oct. 10, 2014 0 467

 

„Eşti fericit?” Şi cu asta s-a deschis festivalul „mic” de film al oraşului, Comedy Cluj. Mai precis cu proiecţia unui „Hector în căutarea fericii”, cu sau fără o foarte british introducere, inclusiv câte un „I don’t mean to pry”( nu vreau să fiu indiscret).

Bifând elemente pe care Clujul le vede de câţiva ani datorită Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) – cel mai important festival de film din ţară ajuns în 2014 la ediţia 13 – Comedy Cluj nr. 6 a luat startul oficial cu invitaţi şi spectatori de film la Cinema Florin Piersic. După ce voluntarii şi organizatorii au instalat infrastructura brand-uită cu micul cameleon galben cu papion (mascota Comedy) au început să ajungă şi invitaţii, priviţi de peste drum de cetăţeni călători cu CTP, din staţia de transport public din Mihai Viteazul.

 

Galerie Foto: MIHAI HENDEA

 

Discursurile ante-film au fost două – unul al tânărului director de festival Horaţiu Dan, fiul omului de afaceri Sorin Dan, şi celălalt al primarului Emil Boc. După spotul cu un plimbăreţ cameleon galben, directorul Comedy a anunţat cifrele şi datele-cheie: zece zile cu 192 de filme din 38 de ţări, opt producţii în competiţie, o ediţie pe care şi-ar dori-o de consolidare, cu filme asociate şi cu câteva manifestări conexe – jazz, spectatole de dans şi stand-up comedy, workshopuri şi seminarii. Apoi cameleonul şi-a mai schimbat culoarea şi a ajuns pe scenă şi primarul Emil Boc, având în vedere că primăria şi Consiliul Local au primul logo pe pagina de „Proiect realizat cu sprijinul”.

 

horatiu dan

 

Preluând tema lansată de Horaţiu Dan, Emil Boc a amintit şi el că se află pe scena „celui mai mare festival de comedie din Europa”, a amintit despre intersecţia de festivaluri care se întâmplă zilele acestea în oraş (admiţând că asta se datorează publicului consumator şi organizatorilor de evenimente), a vorbit la evenimentul de Film despre infrastructura… sportivă – pe care o are oraşul şi de nevoia de implicare mai solidă din partea mediului de afaceri – pe care nu o prea are oraşul. Totuşi, la exemplele de „aşa da” (în ceea ce priveşte implicarea în viaţa comunităţii) Boc a dat două nume: Sorin Dan şi Tudor Giurgiu, directorul TIFF, prezent şi el la deschiderea Comedy. Şi a mai reluat trei promisiuni din industria cinematografică, pe care a mai avut ocazia să le lanseze şi anterior: preluarea fostului Depozit de Filme, pe care echipa TIFF îl pregăteşte de relansare, constituirea unui fond pentru sprijinirea cineaştilor şi finalizarea până anul viitor a Centrului de Industrii Creative, proiect încă în construcţie pe Dealul Lomb.

 

grupul

A continuat aşadar Comedy, s-au mai amintit juriul, filmele din competiţie şi, desigur, sponsorii, deşi cu câteva zile înainte de începere festivalului organizatorii nu aveau o cifră clară de buget – s-a lucrat cu bani cash, dar şi cu servicii. Şi s-a dat drumul la film(e).

 

Consultă AICI programul filmelor de la Comedy Cluj

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare