Închide

Fostul prorector al USAMV Cluj: ”Mi se pun tot mai multe bețe în roate (…) Am decis să nu mai tac și să înghit în sec și să ies public”

Educaţie by Actual de Cluj - iun. 18, 2024 0 240

Fostul prorector al Universității de Științe Agricole din Cluj se plânge că i se pun ”tot mai multe bețe în roate”, i s-a refuzat un curs pe care l-ar fi susținut voluntar, ”să spunem că fără legătură cu opțiunile mele electorale de la precedentele alegeri pentru funcția de rector”.

Azi fostul prorector Andrei Mihalca, ce a arătat în mod public în urmă cu câteva luni că nu îl susține pe fostul – și actualul, după alegeri – rector al universității, Cornel Cătoi, spune că a decis să nu mai tacă și să înghită în sec, și să iasă public – i se pun bețe în roate, azi episodul I, în care i s-a refuzat organizarea unui curs voluntar. Iată postarea lui Andrei Mihalca, pe Facebook.com:

Urmează o postare lungă, care arată o stare de fapt în USAMV Cluj-Napoca.
Am prevăzut asta. Mi se pun tot mai multe bețe în roate, să spunem că fără legătură cu opțiunile mele electorale de la precedentele alegeri pentru funcția de rector. Am decis să nu mai tac și să înghit în sec și să ies public. Astăzi, povestea 1. Vor urma și altele.
Fiind Specialist European și Președinte al European College of Zoological Medicine, mi-am propus să înființez la USAMV un curs facultativ pentru studenți, pe tema Medicina animalelor sălabatice și Medicina Conservării. Aveam două opțiuni. Să îl încadrez în curicula Facultății de Medicină Veterinară (și cursul să fie ținut de trei ori pe săptămână, o dată în română, o dată în engleză și o dată în franceză) sau la Departamentul de Competențe Transversale (cu un singur curs pe săptămână, în limba engleză). Din motive logistice și până la urmă financiare, varianta pe care am discutat-o și cu conducerea facultății și cu cea a Departamentului de Competențe Transversale a fost cea din urmă. Având în vedere că eu, din motive legale, nu pot să am ore în sistem „plata cu ora”, nu aveam aici niciun interes financiar. Aș fi ținut cursul voluntar. Ieri, colegii sau colegele din Departamentul cu pricina, au decis să nu aprobe acest curs. Le mulțumesc (ironic) că m-au scutit de o muncă în plus. Singurii care pierd, sunt studenții. Mi s-a sugerat să refac cererea peste un an. Mulțumesc, nu. Îl voi face probabil la o altă instituție, din străinătate. Pentru studenții lor.


La USAMV au avut loc la începutul acestui an alegeri pentru noua conducere – câștigător a fost fostul rector, Cornel Cătoi, care mai câștigă un mandat împotriva contracandidatului Leon Muntean, susținut între alții de Mihalca.

Rezultatul alegerilor a fost atacat în instanță iar Tribunalul Cluj a dispus recent că există premise suficiente ca noul mandat al lui Cătoi să fie unul ilegal. Până la dezlegarea cauzei instanța l-a suspendat din funcție pe rector.

Aici detalii:

Cum a motivat instanța suspendarea din funcție a rectorului USAMV Cornel Cătoi: ”asupra legitimităţii mandatului rectorului USAMV Cluj-Napoca planează o îndoială serioasă”

Pentru context, citește și:

Samsarii imobiliari care vor să preia conducerea USAMV-ului pentru a pune mâna pe terenurile valoroase deținute de universitate în zona Cora și Florești

Nici un comentariu

Scrie un comentariu