Închide

Fostul ministru Lucian Bode, cu doctorat la universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj, pierde azi definitiv al doilea proces prin care a încercat să scape de decizia de plagiat dată de UBB

Educaţie by Actual de Cluj - iun. 17, 2024 0 202

Fostul ministru Lucian Bode, cu doctorat la universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj, pierde azi definitiv al doilea proces prin care a încercat să scape de decizia de plagiat dată de UBB în ianuarie anul trecut.

Informația vine de la jurnalista Emilia Șercan, cea care a dovedit că Bode ar fi plagiat masiv în lucrarea sa de doctorat la Cluj. Comisia de etică a universității a confirmat, dar anul trecut, Bode a dat în judecată UBB și a cerut anularea hotărârii Comisiei de etică.

Hotărârea respectivă vine după ce comisia s-a autosesizat la publicarea articolului Emiliei Șercan. ”Aceasta s-a autosesizat – după ce am publicat în premieră, în noiembrie 2022, probe care arătau că dr. Bode a plagiat cel puțin 18,5% din teza sa de doctorat -, și prin care au fost cooptați în Comisia de analiză a tezei prof. Corneliu Bjola, de la Universitatea din Oxford, și prof. Alin Fumurescu, de la Universitatea din Houston”, spune acum jurnalista.
Astăzi, Curtea de Apel Cluj i-a respins recursul lui Bode, după ce acesta a pierdut și fondul procesului la Tribunalul Sălaj. ”Dr. Bode a încercat mai întâi, printr-un alt proces, să suspende Hotărârea nr. 10 din 13.12.2022 de autosesizare și de cooptarea în Comisia de analiză a profesorilor Bjola și Fumurescu, însă și în acest proces a pierdut pe linie, atât la Tribunalul Sălaj, pe fond, cât și la Curtea de Apel Cluj, în recurs”, completează aceasta, adăugând că Bode a mai deschis un proces anul trecut și la Tribunalul București, în care de această dată a cerut anularea decizie de plagiat emisă de Comisia de etică a UBB. Acest proces a fost suspendat în mai 2024 în așteptarea deciziei de astăzi.

Acesta e al doilea proces al lui Bode cu UBB pe tema lucrării sale de doctorat. Citește și:

Ministrul Bode mai pierde un proces, definitiv la Cluj, în scandalul lucrării de doctorat de la UBB, Curtea de Apel Cluj îi respinge apelul, decizia e definitivă


UBB despre teza de doctorat a mistrului Bode: Suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate/ Teza este „profund viciată”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu