Închide

Începe examenul de bacalaureat pentru elevii din Cluj, peste 4.600 îl susțin

Educaţie by Actual de Cluj - iun. 17, 2024 0 62

Începe examenul de bacalaureat pentru elevii din Cluj, peste 4.600 îl susțin.

Un număr de 4.628 de absolvenți ai claselor a XII-a susțin, începând de azi, probele orale și scrise din cadrul examenului național de bacalaureat la Cluj. Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni, iunie – iulie a examenului național de bacalaureat 2024, sunt programate în intervalul 17 – 27 iunie. În primele trei zile e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

La nivelul județului Cluj, potrivit datelor înregistrate, un număr de 4.628 de candidați dintre care 4.280 din promoția curentă  sunt așteptați să susțină examenul național de bacalaureat în această sesiune.  Din totalul candidaților, 3.288 sunt de la școli din Cluj-Napoca.

Evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română, limba maternă şi limba modernă, precum şi a celor digitale se realizează, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori – cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă și un alt cadru didactic de aceeaşi specialitate din unitatea de învăţământ. În situațiile în care această condiție nu poate fi îndeplinită sau în cazurile în care cadrele didactice se află în incompatibilitate, profesorii examinatori vor fi selectaţi din alte școli.
Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări sau altele care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul ori comunicare. Încălcarea dispoziţiilor privind introducerea de materiale interzise în sălile de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă respectivele materiale au fost sau nu au fost utilizate.

În situația în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.

Probele se vor desfășura potrivit următorului calendar:
17 – 19 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română [proba A], 4.320 candidați înscriși;
19 – 20 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă [proba B], 549 candidați înscriși;
19 – 21 iunie: Evaluarea competențelor digitale [proba D], 3.377 candidați înscriși;
25 – 27 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională [proba C], 4.265 candidați înscriși.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu