Închide

Clujul este din nou cel mai bun oraș studențesc din România, după cum arată clasamentul internațional de profil publicat ieri

Educaţie by Actual de Cluj - iun. 19, 2024 0 79

Clujul este din nou cel mai bun oraș studențesc al României, după cum arată clasamentul internațional de profil.

Cluj-Napoca rămâne și în acest an cel mai bun oraș studențesc al României, conform clasamentului QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți. Clasamentul a fost publicat ieri și arată că prima poziție în România este ocupată, la fel ca în ultimii doi ani, de Cluj-Napoca – locul 135 la nivel internațional, în urcare cu două poziții față de anul trecut. Clujul e urmat de București – locul 143 internațional. În total, în clasament au fost incluse peste 160 de orașe, primele zece poziții fiind ocupate de Londra, Tokyo, Seul, Munchen, Melbourne, Sydney, Paris, Zurich, Berlin și Montreal.

Aici clasamentul complet
În Cluj funcționează universitatea ”Babeș-Bolyai”, cea mai mare din România după numărul de studenți și care se consideră cea mai veche din țară. Tot aici funcționează alte cinci universități de stat – Universitatea de Medicină și Farmacie, Universitatea Tehnică, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea de Arte și Design și Academia de Muzică.
Clasamentul QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți are la bază indicatori academici (rankings), de accesibililitate  și de calitate a vieții, și a fost publicat începând din anul 2019. România a pătruns în clasament în ultimii trei ani, orașul Cluj-Napoca ocupând mereu prima poziție în țară.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare