Închide

Fostul președinte al CJ Cluj Horea Uioreanu, condamnat pentru corupție, eliberat condiționat din închisoare

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 05, 2020 0 1062

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj Horea Uioreanu, condamnat la închisoare pentru fapte de corupție, a fost eliberat condiționat.
Decizia a fost luată de Judecătoria Baia Mare, căci Uioreanu era încarcerat la penitenciarul din localitate. Instanța a decis să accepte cererea lui Uioreanu în 27 februarie, cu o perioadă de contestare de trei zile de la data comunicării. Uioreanu a fost condamnat la închisoare până în 14 august 2022 iar până atunci va trebui să fie supravegheat regulat. Mai exact Uioreanu trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta,  să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa,  să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă, și respectiv să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Avocatul lui Uioreanu, Radu Chiriță, a conformat pentru actualdecluj.ro că fostul președinte al CJ Cluj a fost eliberat din penitenciar, ieri. De obicei aceste decizii, de eliberare condiționată, se aduc la cunoștința instanței care a pronunțat condamnarea, dar în acest caz biroul de executări penale de la Tribunalul Cluj nu a fost informat despre decizia luată de Judecătoria Baia Mare.

Amintim, Horea Uioreanu a fost condamnat definitiv la șase ani și patru luni de închisoare cu executare de către instanța Curții de Apel Cluj, care a redus cu două luni decizia Tribunalului Cluj.  Uioreanu a fost condamnat definitiv în ianuarie 2018 pentru mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată și tentativă de spălare de bani.

Iată decizia Judecătoriei Baia-Mare:

În temeiul art. 587, alin. 1 Cod procedură penală, admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul UIOREANU HOREA DORIN, deţinut în Penitenciarul Baia Mare în executarea pedepsei de 5 ani şi 10 luni închisoare, aplicată prin Sentinţa penală nr. 173/2016 a Tribunalului Cluj şi, în consecinţă:

Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 204/2016/2018, emis de Tribunalul Cluj şi atrage atenţia acestuia asupra dispoziţiilor art. 104 din Codul penal.

În temeiul art. 100, alin. 6 Cod penal, intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei (14.08.2022), constituie termen de supraveghere pentru condamnat.

Citește și:

BREAKING Horea Uioreanu, fost președinte al Consiliului Județean Cluj, condamnat la 6 ani și 4 luni de pușcărie cu executare

Toate detaliile din cazul mita de la CJ! Grupul infracțional instituit de președintele Horea Uioreanu și cum a acționat acesta

BREAKING Fostul șef al CJ Cluj, Horea Uioreanu, condamnat la închisoare pentru mită

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu