Închide

Fostul ministru de Externe Marga despre clujeanul ambasador în SUA: trebuie rechemat în țară imediat

Internațional by Actual de Cluj - dec. 02, 2017 2 974

Un fost ministru de Externe, clujeanul Andrei Marga, îl critică pe ambasadorul României în Statele Unite, clujeanul George Maior, despre care spune că ar trebui rechemat în țară, după ce Departamentul de Stat al SUA a avertizat în urmă cu câteva zile că nu-i convine direcția în care se îndreaptă România.

Marga a declarat în emisiunea România9 de la TVR 1, că ambasadorul George Maior și ambasada României de la Washington sunt vinovații în cazul comunicatului transmis de Departamentul de Stat al SUA Parlamentului României în urmă cu câteva zile, lăsat cu scandal național și cu un răspuns comun din partea Senatului și Parlamentului. „Funcționarii de la București și diaspora au lucrat să apară un astfel de comunicat”, a afirmat fostul ministru de Externe. „De exemplu, marea presă nu mai are corespondenți în România și se bazează pe ceea ce scriu unii români. Sunt oameni în cancelarii care iau decizii în funcție de sensibilități și relații personale. Ca urmare, cred că mesajul Departamentului de Stat e o operă carpato-danubiano-pontică. Ambasadorul și ambasada României de la Washington răspund de aceste lucruri”, a conchis Marga. Întrebat explicit dacă ar trebui rechemat ambasadorul George Maior, Marga a răspuns afirmativ: ”da, rechemarea trebuie făcută imediat”.

”Trebuie să meargă la Washington oameni care au pregătire și sunt credibili. Prezența României în SUA e foarte slabă”, a adăugat Marga.

Maior e fostul șef al Serviciului Român de Informații, și a fost numit în funcția de ambasador al României î-n SUA după ce fostul ambasador, Iulian Buga, a fost rechemat în țară și trimis ca ambasador în Suedia.

Marga a fost ministru de Externe al României în 2012, în guvernul Ponta. A fost demis după doar câteva luni și a fost înlocuit de Titus Corlățean.

2 comentarii

  1. ce a ajuns si acest fot taranist. trist. un om pt care am avut respect. din pacate a ajuns un psd-ist in gandire, aproape rusofil, nationalist de duzina. pacat.

  2. Ba n-a fost niciodată țărănist ( poate așa de conjuctura, cum a fost și liberal și pedelist etc. ). marga ( cu m minuscul) a fost și RĂMÎNE un Komunist sadea ! Iar kompetența și-a arătat-o atît ca Ministru Invățămîntului ( desființarea școlilor profesionale), cît și ca mini-strel de Externe ( dacă și păcălici-din-cărți l-a dat afară după cîteva luni ).

Scrie un comentariu