Închide

O țară europeană interzice telefoanele mobile în școli începând din 2018

ActualitateInternațional by Catalin Suciu - dec. 11, 2017 0 986

Telefoanele mobile vor fi interzise în scoli și colegii începând din anul scolar 2018, a anunțat ministrul educației naționale, Jean-Michel Blanquer, scrie Le Monde, precizează hotnews.ro.

Este vorba de o promisiune de campanie a lui Emmanuel Macron. În România, potrivit Statutului elevului, nu este permisă utilizarea telefonului mobil în timpul orelor de curs, al examenelor și al concursurilor, prin excepție, este permisă, însă, utilizarea telefoanelor mobile, cu acordul cadrului didactic, în situația folosirii lor în procesul educativ sau în situații de urgență.

„Lucrăm la această chestiune, poate lua forme diferite. Este posibil să aveți nevoie de acesta în scopuri educaționale, pentru situații de urgență, astfel încât telefoanele mobile trebuie să fie limitate”, a spus ministrul francez al Educației Naționale.

Multe cadre didactice se alarmează din cauza „flagelului” și a „războiului fără sfârșit” pe care îl reprezintă mobilele în școli.

Mai mult de opt adolescenți din zece aveau smartphone potrivit unui studiu al Credoc din 2015, față de 20% în 2011. Și tendința se extinde în școala primară, unde elevii încep să aibă mobile din clasa a IV-a elementară, din momentul în care merg singuri la școală, deoarece îi liniștește pe părinți să știe că îi pot contacta în orice moment.

Continuarea pe hotnews.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.